1 de febrer del 2015

LES GUERRERES AMAZONES

Les Amazones eren un poble guerrer format solament per dones, que vivien a l'Àsia menor i eren descendents del déu de la guerra, Ares. Però la seva deessa principal era Artemisa, la caçadora. El cap d'aquella tribu era la reina.
Il·lustració de les reines amazones

El combat de les amazones
ELS HOMES:
Els pocs homes que hi havia ocupaven treballs de servitud. A més, les Amazones tenien relacions sexuals amb homes de pobles veïns i després els expulsaven de la tribu o els mataven. Les dones es quedaven les seves filles i mataven o abandonaven els seus fills.




Escultura d'una amazona morta, Museu Arqueològic Nacional a Nàpols
Escultura d'una amazona (1882)
CURIOSITATS:
Una de les curiositats d'aquesta tribu era que a les nenes els hi tallaven el pit dret per facilitar-los l'ús de la llança i de l'arc. Per això, les diuen Amazones, que significa "sense pit".

Aquestes guerreres estan presents en diverses llegendes mitològiques. Per exemple, són part d'un dels dotze treballs d'Hèrcules, van ajudar als troians durant la guerra de Troia... 



Partida de les amazones, de Claude Deuret (1620)

LES GUERRERES EN L'ART:
Aquest poble guerrer un cop a l'any, reunia una tropa i atacava a un poble veí. Per aquests actes bèl·lics, les Amazones solien representar-se en l'art clàssic batallant en guerres. 

  
 Batalla de les amazones
Abril Sala
4t ESO

10 comentaris:

TONI ha dit...

Molt interessant! Per a més informació, aquí teniu el meu link

http://www.antonijaner.com/index.php/articles-ara-balears/item/506-les-noves-amazones

Unknown ha dit...

Quina entrada més interessant!

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada, ja havia sentit això que es tallaven un pit però impacta molt cada vegada que ho llegeixo a algun lloc.

Cecília ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada. Coneixia la curiositat del pit i ho trobo una barbaritat!

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant!!! Jo també sabia això del pit, i la veritat és que és una cosa força impactant de llegir.

Unknown ha dit...

De les amazones ja n'havia sentit molt a parlar. La veritat és que trobo molt fort això del pit, però també trobo que ja els hi anava bé per l'arc. També trobo cruel que si tenien nens no els volguessin.

Anònim ha dit...

M'encanta que, tot i que fos aquella època, aquest grup de dones no siguessin com les altres i no estaven infravalorades. Trobo innecessari que s'haguessin de tallar-se el pit dret. Molt bona entrada!

Unknown ha dit...

Hola Abril! Un entrada súper interessant, perquè jo miro una sèrie que es diu "Xena: la princesa guerrera", i un dia quan la mirava, van sortir Amazones, no sabia que volia dir el seu nom, però gracies a l'apartat de "Curiositats" ara sé més coses, a part del seu nom.

Maria González ha dit...

Hola! Pel que he llegit als comentaris, a tots ens ha sorprès el fet de que les amputéssin el pit dret, i és que és una barbaritat... S'entén des del punt pràctic alhora de tirar amb l'arc, però tot i així és totalment extrem!

Anònim ha dit...

Molt interessant deixem afegir que la amazona més important era Hipòlita, qui tenia un cinturó màgic que la feia molt poderosa.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts