20 de febrer del 2015

LA LLEGENDA DE MEDUSA

A l'antiga Grècia es diu que va existir una dona que tenia tots els encants que es podien imaginar i destacava per tenir una gran bellesa, especialment els seus cabells.Ella era desitjada tant per homes com per déus. Medusa era el seu nom. 


Escultura del cap de Medusa
Dibuix de Medusa
El conflicte de medusa amb Atena:
Tot i la seva bellesa, Medusa era molt orgullosa i insolent, tant que, un dia es va atrevir a dir que era superior i més bella que la deessa Atena. En saber-ho, Atena va decidir castigar-la convertint els seus tan estimats cabells en serps i fent que qualsevol que la mirés als ulls es convertís en pedra. A més, també va convertir a les seves germanes, Esteno i Euríale ,igual que a Medusa. Al tornar-se així les van anomenar gorgones.

Quadre del cap de Medusa de Peter Paul Rubens
Escultura de Perseu amb el cap de Medusa
El conflicte amb Perseu:
Medusa es va tapar el cap amb un mocador i els ulls amb ulleres de sol. Guiada per la seva ràbia cap a la deessa va decidir venjar-se convertint en pedra a integrants de l'Olimp fins que es va trobar amb Perseu, fill de Zeus i Dànae. Medusa va intentar seduir a Perseu perquè la mirés als ulls. Però, just quan Perseu estava a punt de mirar-la als ulls, algú li va tirar una pedra i quan Medusa es va girar per veure qui li havia tirat, Perseu va aprofitar i li va tallar el cap.
Es diu que Perseu utilitzava el cap de Medusa com a arma per petrificar els seus enemics.
En la películ·la " Percy Jackson y el ladrón del rayo", Percy talla el cap a Medusa
En la mateixa pel·lícula, Medusa es tapa el cap amb un mocador i els ulls amb ulleres de sol.


Abril Sala
4t ESO

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Abril! Ja n'havia sentit a parlar de Medusa, però, jo tenia entès que Atena la va convertir així perquè havia tingut relacions amb el déu Posidó a un seu temple.

Unknown ha dit...

Jo també n'havia sentit a parlar, de medusa, però la veritat és que no sabia que fos Atena qui li havia convertit els cabells en serps. M'ha agradat saber-ho

Cecília ha dit...

No sabia que aquestes películ·les estiguessin tan ambientades en mites com aquest. M'agradaria saber on esta la escultura de Perseu amb el cap de Medusa :)

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada. He de dir que el mite de Medusa és el meu preferit ja que és dels primers que vaig llegir.

Júlia Rama Vilaró ha dit...

M'ha agradat molt, també que sortís la pel·licula de Percy Jackson! Genial.

Maria González ha dit...

No sabia que sortís aquest mite a la famosa pel·lícula de Percy Jackson! Bona entrada!

Eva Bujons Cudinach ha dit...

La veritat és que ja havia sentit de parlar d'aquest mite abans i vaig acabar de buscar més informació per saber-ne més, és molt curiós, ja que han representat aquest mite a moltes pel·lícules diferents o bé simbolitzats d'alguna altra manera.

Carla Erra ha dit...

Bona entrada. Medusa era sacerdotessa del temple d'Atenea i Posidó es va fixar amb ella. El fet que la violés va fer entendre a Atena que havia mantingut relacions amb Posidó i la va castigar així. A part també tinc entès que es va quedar embarassada, i Atena encara es va enfadar encara més i va cridar a Perseu perquè la matés.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts