26 de gener del 2011

HÈRCULES I LA HIDRA DE LERNA II

Després de la meva entrada sobre Hèrcules i el lleó, volia escriure sobre la segona prova que va haver de fer el nostre heroi: La hidra de Lerna.



Com tots recordem, la hidra és un monstre mitològic de nou caps: vuit de mortals i un d'immortal. Tenia un cos enorme, i vivia al pantà de Lerna. De la mateixa manera que el lleó de la primera prova, la hidra destruïa el camp i causava grans destrosses.


Hèrcules va arrivar al lloc on vivia aquest monstre en un carro que era dirigit per Iolao. L'heroi va veure que la hidra vivia al costat de la font Amimone i per fer-la sortir, va començar a disparar-li fletxes enceses amb foc. A la batalla, Hèrcules va descobrir que no servia de res trencar-li els caps a la hidra, que de seguida n'hi sortien dos més de la ferida.




Va demanar aleshores ajuda a Iolao, que va cremar els vuit caps mortals. Amb les cremades, la hidra no es podia recuperar, així que no en van sortir més. Hèrcules va tallar l'únic cap mortal del monstre i així el va derrotar.


Hèrcules va enterrar el cap del monstre i li va posar una roca a sobre (entre el camí de Lerna a Eleúnte). Va obrir el cos de la hidra i li va clavar fletxes a la bilis. Euriseu va dir que aquest treball no comptava dins de les proves ja que no l'havia realitzat sol, sinó amb l'ajuda de Iolao.




Endevineu què és el que va passar a continuació?

Que la hidra va esdevenir una contel·lació!!!


Aquí us deixo l'escena en què Hèrcules lluita contra la hidra.





Anahí Domínguez
1r batx

16 comentaris:

Anònim ha dit...

He vist la pel·licula com mil cops i no em deixa mai de sorpendre !.
S'havia que la Hidra tenia 8 caps mortals i un d'imortal, pero el que no s'avia es que la Hidra es va esdevenir una consel·lació

Anna Solà ha dit...

Són molt originals aquest romans...
Sempre que troben alguna cosa que els agrada, que els sorprèn, en fan un mite i més tard visualitzen una constel·lació.
Bona entrada Anahi!

Unknown ha dit...

Molt bona entrada! M'encanta la història de la hidra! És formidable que en aquells temps s'inventessin tal monstre tan fantàstic. Ostres... jo no m'imagino el final... potser el cap de la hidra acaba revivint de sota la terra i es venja?

Ester ha dit...

S'ha de reconeixer que "Hércules" era un gran heroi, enfrontant-se amb aquest monstre mitologic i els altres 11 treballs.. (:

bona entrada Anahí, aviam si ens impressiones amb els altres que queden!

naual.T ha dit...

Es pot dir que tenim dret a sentir una gran admiració per Hèrcules perquè va ser un heroi fabulós, i per part de la pregunta que fas, que qùe creiem que passarà?
Doncs, pensem que no podria reviure ja que li ha tallat el unic cap mortal que tenia, per tan no pot ser, possiblement algun altre monstre es venjaria en nom seu...

Interessant,

Laura Lucas, Naual Talibi.

Alba Bueno ha dit...

Jo coneixia bastant la història de la hidra, però el que no coneixia era el final :)
Ara ja m'ha quedat clar, gràcies.

Per cert, està molt ben explicat!!

Maria Carreras ha dit...

Jo aquesta història ja la coneixia, però ara ja l'havia mig oblidat. Està molt ben explicada. A més el que jo no sabia, com ja han dit és que Hidra va esdeveneir una constel·lació. El video m'ha agradat molt!

Carles Boluda ha dit...

Trobo que es un esser mitologic molt original i interessant ja que cuan se li talla un cap ni apareixen el dobles.

Anònim ha dit...

Ostes sembla interessant aquesta lluita d’Hèrcules, m’entren ganes de mirar la peli.

Unknown ha dit...

¡Bona entrada!

.Aquesta pelicula la vella cuan era petit esclar cuan tenia aquells anys amb feia una mica de por la hidra pro ara beig que es un esser mitologic molt interasant i amb moltes estrategies de lluita com llençar foc per la boca,i cuan li tallan un cap li surten dos.

Marc Castañeda ha dit...

M'agradat molt aquesta entrada, a la pel·licula de Percy Jackson també surt una hidra. M'ha semblat força interessant veure que després es va fer una constel·lació.

Mireia Cutura ha dit...

Aquesta pel·lícula m'encantava, i encara que estigui en anglès m'ha agradat, perquè m'ha recordat vells moments.
La històri no la recordava gaire, però ho has explicat bé, i el vídeo ho il·lustra molt bé!
Molt boan entrada Anahí ;)

Unknown ha dit...

Molts de nosaltres ja coneixiem aquesta història...molt curiosa i interessant. Bona feina!

Maria Rodriguez ha dit...

M'agrada poder saber coses noves dels romans, ja que és interessant. D'aquest mite en sabia alguna cosa, però mai he vist la pel·lícula ni res.
Bona entrada Anahí!

abigail ha dit...

Molt bona entrada Anahí!
la veritat que és molt sovint aquest esser, ja que l'he vist molt cops.
Aquest segonms la mitologia grega se'n diu que el seu alé era verinós. però el més sprprenent és que si li tallaven el cap per la meitat és tornava a regenera i és molt curió això, per què passa?

Núria Garzón ha dit...

Aquesta entrada esta molt bé!!! :) :D
Utilitza els dibuixos animats per explicar-nos la història d’Hèrcules i ho fa de una manera molt divertida que atrau l'atenció de tothom que el miri.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts