1 de gener del 2011

TROIA

Troia, és una pel·lícula de l'any 2004 dirigida pel director alemany Wolfgang Petersen. La pel·lícula està basada en la guerra de Troia. Els prtogonistes principals, Aquil·les (Brad Pitt), Hèctor(Eric Bana) i Paris (Orlando Bloom). La pel·lícula, està basada en La Ilíada, però no totalment, perquè hi ha coses que no hi surten, han tingut bastant llibertat a l'hora de realitzar-la.

El príncep Hèctor de Troia.

Tot comença quan el rei Menelau d' Esparta, ofereix un banquet, per establir pau amb el rei de Troia, Príam, que va acompanyat d'un dels seus fills el príncep Hèctor. L'atractiu Paris, germà d' Hèctor, apareix a l'habitació de la princesa Helena i se l'emporta sense que ningú ho sapiga, ni tan sols el seu germà cap a Troia amagada a les bodegues del vaixell. Els grecs, enfadats reuniran un gran exèrcit per atacar la ciutat de Troia.

Dins aquest exèrcit, està l' Aquil·les, un guerrer que diuen que és fill de la deessa Tetis, i que comparteix la immortalitat. Aquil·les, va ser cridat pel rei
Agamèmnon, considerat el rei dels grecs. Però Aquil·les no lluitarà per ell, sinó que ho farà pel seu propi compte, pe aconseguir poder i venjança.

Els troians, arriben a Troia abans que els grecs i el rei Príam, pensa que la guerra és l'única sortida, perquè sap perfectament que Paris no tornarà Helena al rei Menelau. Per tant, mentre els grecs arriben, els troians es van preparan per una guerra.

Al cap de ben poc, mil naus gregues arriben a la platja de Troia, encapçalades pel fort guerrer Aquil·les on no tarden gens en fer-se "amos" de la platja. La platja estava plena de morts i Helena es sentia culpable, perquè ella ha estat la que ha provocat la guerra. Els grecs no tindran cap dubte, atacaran la ciutat.

Aquil·les atacant la platja de Troia
Paris com es sent culpable, diu que es vol enfrentar a Menelau i qui guanyi es queda a Helena i aixi ho va fer. Van lluitar a les portes de Troia i quan Menelau el va ferir i el va estar a punt de matar, va saltar el seu germà Hèctor i va matar a Menelau a traició. Això va provocar un petit enfrontament a les portes de la gran ciutat, on els troians van ser els vencedors.

Com que Aquil·les no es porta bé amb el rei actual dels grecs, Agamèmnon ordena als seus homes a tornar cap a casa. El seu cosí Patrocle, s'hi nega i es disfrassa d'Aquil·les i mana als grecs d'anar a la guerra amb els troians. Hèctor, pensant-se que es Aquil·les el mata davant de multitud de grecs.

Hèctor i Paris, prínceps de Troia

Quan Aquil·les se n'assabentà, va voler fer una lluita contra Hèctor, el qual Aquil·les va derrotar sense problema com a venjança de la mort de Patrocle. Ulisses, monta un cavall gegant de fusta i el planta davant les portes de Troia perquè pensessin que els grecs havien marxat i en realitat estaven amagats dins el cavall per quan entressin el cavall a la ciutat, sortissin i conquerissin la ciutat. Semblava l'única manera de sobrepassar les muralles de Troia i a la següent nit, quan els troians van entrar el cavall, la van atacar.

El cavall dins la ciutat de Troia

Aquella nit, va morir molta gent, un d'ells el rei Príam. Durant la guerra, Agamèmnon volia matar a la amant d'Aquil·les, Briseida i al veure-ho va acabar amb la vida del rei grec. Semblava impossible derrotar Aquil·les però Paris, amb un arc va llençar una fletxa que va travessar el tendó d'Aquil·les del propi Aquil·les.

El príncep troià anava tirant-li fletxes i no moria, fins que al cap d'uns minuts va caure mort a causa de la fletxa al seu propi tendó d'Aquil·les.
Els troians, es queden sense Troia, sense el seu rei, sense Hèctor i sense molts companys. Paris, es converteix en el rei dels troians. Els grecs, es van quedar una Troia cremada, conquerida per ells mateixos i van incinerar allà a Aquil·les.




Albert Serratacó

4t ESO


25 comentaris:

Alba Bueno ha dit...

Trobo que és un bon argument i que dona una idea general de com és la pel·lícula de Troia per a la gent que no ha vist la pel·lícula. Crec que la idea de posar el triler també està molt bé.

Sandra García ha dit...

Crec que esta be aixo de possar l'argument per la gent que no ha vist la pel·lícula es faixi una idea com per exemple jo, que al llegir i veure el trailer me he fet una idea de com seria la pel3lícula Troia.
MOLT BÉ ALBERT!

Eduard de Ferrater ha dit...

Està molt bé això de l'argument com bé han dit les meves comanyes i jo que no he vist la pèl·licula el trailer m'ha acabat d'aclarir les idees.
Ara ja em faig la idea de la pel·lícula.

Laura Juncà ha dit...

Crec que la pel•lícula pot estar molt bé, pel que he llegit sobre l’argument i vist en el tràiler. També penso que la pel•lícula ens pot ajudar ha entendre el que va passa.

Marc Castañeda ha dit...

M'ha semblat molt interessant l'argument de l'historia, m'agradaria veure la pel·licula. S'enten molt bé i m'ha fet veure aspectes que no sabia.

Cèlia ha dit...

Tens una bona obsessió per aquesta pel·lícula eh Albert!:)Està molt bé l'entrada, jo vaig veure la peli a 2n i hem va encantar, ara al tornar a llegir l'argument i veure el tràiler encara m'agrada més.

Unknown ha dit...

Molt bé, Albert. Es veu clarament quina és la teva passió. I és que és normal, crec que els creadors de la pel·lícula també sentien aquesta gran passió i els va empènyer a fer tal pel·lícula. Et felicito.

sandra ha dit...

eii albert! Molt bona entrada! com han dit altres està moltbé argumentat encara que dubtu de que algu no l'hagi vist però si es el cas de que no, es podrà fer una idea fàcilment. això del trailer es el millor que has pogut fer per aquestes persones qe no l'hagin vist!

ivan rojo ha dit...

És un molt bon resum de la pel·lícula, ja que tots aquells que no hem vist la pel·lícula, l' entenem.

abigail ha dit...

hola!
aquesta pel·lícula està molt bé, i l'argument igual.
tot i que pel meu gust no m'agrada.

Andrea Padilla ha dit...

Sempre m'han parlat molt bé d'aquesta pel·lícula, però la veritat és que mai l'he vist.
Quan acabi el batxillerat, tindre més temps, i ho faré :)

Jony ha dit...

L'argument de la pel·lícula està molt bé i la veritat és que amb el trailer ajudarà a la gent que no ha vist aquesta pel·lícula a deixar-se portar per la fascinant trama de Troya.

Bona feina!

Sofia Pineda ha dit...

Estaria molt be veure aquesta pel.licula a la optativa. Esta molt be el resum i el trailer per fer-nos una bona idea.

Irene Sánchez ha dit...

Mai he vist aquesta pel·licula tot i que m'he mare me la recomanat molts cops, per aquest argument m'he adonat que ha e sser interesant.
Bon treball Albert!

Núria Garzón ha dit...

Jo trobo que la pel·lícula esta molt bé igual que la seva explicació, us recomano a tots que la vegeu.

Miquel Pou ha dit...

Jo personalment la pel·licula ja l'he vist, l'argument està molt bé , jo també la recomanaria a tots!

Unknown ha dit...

La pelicula tenbe le vist esta molt be i la recomanaria a totom.

Maria Carreras ha dit...

Jo aquesta pel·lícula ja l'he vist però igualment el seu arguent està molt ben escrit. A i gran idea de posar el trailer.

Carles Boluda ha dit...

Jo aquseta pelicula ja le vist. Es molt interessant les tactiques que fan servir. Trobo que es molt bona idea de posar el trailer, ja ques es una explicacio dde la pelicula visualment.

Mireia Cutura ha dit...

A mi m'agrada aquesta pel·lícula, i a més trobo que d'aquesta manera tenim més coneixment sobre aquests personatges que eren els romans. A més també em trebalat una mica aquest tema de la guerra de Troia a classe de literatura universal.

Pol ha dit...

Gran pel·licula i grans actors. Aquest nadal l'han fet bastants cops pel canal+, es molt bona, cada vegada que la veig m'agrada més.
Bonaaa entradaaa

Llúcia Gómez ha dit...

Aquesta pel·licula la vaig veure quan feia 4rt de primària amb la classe, ja que estavem estudiant història. ës una pel·licula que et dona una ides de com vivíen els guerrers en aquella època. Està molt ben explicada la pel·licula en aquesta entrada.

Sandra García ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Trobo Troia una pel·lícula molt interessant, la veritat! Penso que és curiós com en la majoria de versions d'aquesta història, inclosa la pel·lícula ja esmentada, es diu que Helena va marxar per voluntat pròpia, tot i que hi ha una altra versió, no tant popular que explica que Paris va endur-se-la sense contemplacions amb l'ajuda d'Afrodita, ja que li havia promès que tindria la dona més bonica a canvi de que li entregués a ella la poma de la discòrdia.

Anònim ha dit...

Una entrada molt completa i interessant explicant la guerra de Troia! Tot i que deixa'm afegir una cosa sobre Aquil·les. Al final de l'entrada, menciones que es mor perquè li tiren una fletxa al tendó d'Aquil·les. Doncs tot ell és immortal, excepte aquesta part, que quan era petit, la seva mare el va voler fer invencible i li va banyar tot el cos, però es va descuidar de mullar-li també el tendó. I per aquest motiu, només va poder morir disparant-li una fletxa just en aquell tros del cos.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts