31 de gener del 2011

UN MERCAT ROMÀ S'INSTAL·LA A BAILÉN (JAÉN)

El municipi de Bailén (Jaén) acollirà durant tres dies, del 28 de gener fins al 30 de gener un mercat romà. Aquest mercat s'instal·larà al Passeig de las Palmeres que és un dels llocs més emblemàtics del municipi. En aquest mercat romà hi hauran més de 40 parades tant gastronòmiques com artesanes, això sí, sempre inspirades en l'època romana.

A més a més del mercat hi haurà entreteniment pel carrer ja que desfilarà la guàrdia pretoriana, que era el cos militar que servia d'escoltes i protecció als emperadors romans, que aniran acompanyats d'esclaus, malabaristes músics i còmics. Però a més a més també han pensat en els més petits, ja que hi haurà atraccions infantils i tallers, però això si ambientats en l'època romana.


Passeig de les Palmeres de Bailén

Aquesta proposta d'organitzar un mercat romà a estat a càrrec de l'Ajuntament de Bailén, però a través de la Conselleria de Turisme i Comerços i amb la col·laboració de l'Associació Nacional d'Artesans i Antics Oficis (ANAYAO).

La inauguració d'aquest mercat romà serà el dia 28 de gener a las 18:00 i en aquest acte hi seran presents l'Alcalde del municipi, Bartolomé Serrano, la Consellera de Turisme, Maria Torres i el Gerent d'ANAYO Eventos.



Mercat Romà a Bailén


Els horaris durant els tres dies que hi haurà el mercat romà al municipi són:


DIVENDRES 28 DE GENER: 18:00-22:30


DISSABTE 29 DE GENER: 11:00- 14:30 I DE 18:00-22:30


DIUMENGE 30 DE GENER: 11:00-14:30 I DE 18:00-22:30


L'Ajuntament està tan involucrat en aquest projecte que des de la Conselleria de Turisme s'ha enviat una carta a totes les botigues i hostalers pròxims que estan a prop del Passeig de las Palmeres perquè s'animin a ambientar els seus locals en l' època romana i en el cas de bars i restaurants de la zona els han animat que durant els dies que dura el mercat elaborin plats o tapes de l'època.


A continuació us deixo dos vídeos, un on coneixerem el municipi de Bailén i un altre sobre típics plats de l'època romana. Espero que us agradi







Judith Vázquez
1r Batx

9 comentaris:

fran ha dit...

Molt interessant l'entrada estaria molt bé anar-hi a aquest mercat perquè així podríem saber una mica l'ambient de l'època romana i poder provar alguns dels menjars seus. Bona feina.

Anna Solà ha dit...

Són molt interessants aquest mercats...
O podriem fer a La Garriga... O sinó, a l'Institut, ens podriem ajuntar tots els alumnes de clàssiques! Seria una bona iniciativa per aprendre moltes coses sobre aquesta civilització que estem estudiant i que ens té tant intrigats!

Anònim ha dit...

És una bona manera de saber alguna cosa més sobre la vida quotidiana dels romans , trobo que és una entrada molt interessant!

Aina ha dit...

Com m'agradaria que aquestes coses es fessin aquí. Trobo molt interessant que la guardia pretoriana fagi com una mena de desfil militar. Bona feina Judith!

naual.T ha dit...

Aquests mercats són molt interessants i d'alguna manera ens serveixen per aprendre més sobre la cultura romana, quina pena que no ho fagin aquí propers a nosaltres, la veritat es que es pot dir que valdria molt la pena, i seria un projecte a la hora de visitar molt original, com si en un moment visitessim aquella petita part del món dels romans.

Unknown ha dit...

Seria una experiència que m'agradaria veure desde fora, com a propulsor no perquè porta molta feina, però com a públic seria interssant endinsar-te en el món romà.

Maria Rodriguez ha dit...

Estaria molt bé anar-hi a aquest mercat per saber com era abans a l'època romana i sembla molt interessant, ja que a mi aquestes coses m'agraden molt.
Bona entrada!

abigail ha dit...

Hola :)
És veritat, em van parlar un cop sobre aquest mercat, però no m'enrecordo molt.
Pel que és veu és prou interessant, està bé que es fassin aquestes coses que feien els romans. encara em recordo del dinar romà que vam fer un cop nosaltres, i la veritat que va anar prou bé.
Bona entrada! :)

Núria Garzón ha dit...

Aquesta entrada es molt interessant i m'agrada molt!!!
Els vídeos son molt interessants i per això crec que els has escollit molt bé Judith, et felicito. El mercat deu estar molt bé.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts