12 de gener del 2011

DE LA PREHISTÒRIA A LA ROMANITZACIÓ


Durant els dies 26 de setembre, 6, 13, 20 i 27 d'octubre, de set a dos quarts de nou del vespre, al Museu de Granollers es duen a terme uns cursos per introduir coneixements de la prehistòria a la romanització.

En aquest curs es centren bàsicament en en la comarca del Vallès Oriental i Granollers. Bàsicament tracten diversos temes d'aquesta època: des de les troballes de materials arqueològics que documenten que hi va haver poblament neolític a la comarca, passant per l'època ibèrica i fins a arribar al món romà.


Aquestes classes son fetes de la mà d'especialistes en història i art, són per a tots els públics interessats i en general major de 16 anys.

En aquestes classes es tracten uns temes més específics:
  • Dimecres 6 d'octubre: una professora d'arqueologia de la UAB i investigadora, tractarà temes com: els habitants ibers de la comarca, la seva llengua (en la parla i l'escriptura), les coses que feien el dia a dia i les relacions amb poblats de més a prop de l'altre banda del mar. I quines aportacions ens han fet.
  • Dimecres 13 d'octubre: la classe anirà a càrrec de la Directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i es tractarà tot el que hi a al Vallès que ens han aportat els romans.
  • Dimecres 20 d'octubre: una historiadora d'art els explicarà: la necessitat que es va donar de crear objectes per a la vida quotidiana i cabanes durant el canvi del nomadisme al sedentarisme, i el món artístic a aquella època.
Què us semblen que es duguin a terme aquests tipus de cursos per a la gent ?

Mireia Cutura
1rBatx

9 comentaris:

Eduard de Ferrater ha dit...

Està molt bé ja que poden aprendre això ja que els hi podria aportar coneixaments nous.

Jony ha dit...

Crec que està molt bé perquè hi ha gent que no coneix gaire aqüest món i no sap gaire sobre les restes o troballes que s'han trobat dins de la comarca. Crec que aquest curs pot ser molt util per tothom qui vulguir saber més sobre la romantització i les demés civilitzacions que han trepitjat la nostra comarca fa milers d'anys.

Unknown ha dit...

Tenim sort que hi hagi interessats per l'antic món romà que facin "renéixer tota la vida de llavors. És fantàstic.

abigail ha dit...

crec que està molt bé ja que no hi ha gent que coneixi molt això, i a part crec que es tendria que fer més aquestes coses perquè la gent ho coneixi.

abigail ha dit...

crec que està molt bé ja que no hi ha gent que coneixi molt això, i a part crec que es tendria que fer més aquestes coses perquè la gent ho coneixi.

abigail ha dit...

crec que està molt bé ja que no hi ha gent que coneixi molt això, i a part crec que es tendria que fer més aquestes coses perquè la gent ho coneixi.

Sofia Pineda ha dit...

Està molt bé perquè així la gent pot tenir més coneixements d'aquestes èpoques.
Molt bona entrada!

naual.T ha dit...

No en sabiem d'aquest lloc, sinó hi haguessim anat a fer un cop d'ull, realment molt bona entrada ens ajuda a enir molt més cultura sobre aquets emes, i no des de escrits o fonts d'interés només, sino en la presència de llocs com el que has anomenat.

Laura Lucas, Naual Talibi

Núria Garzón ha dit...

Això esta molt bé i ara ja podran aprendre coses sobre aquella època.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts