17 de setembre del 2010

VEREMA A LA ROMANA

El passat diumenge 12 de setembre a Olèrdola es va realitzar una verema com la que feien romans en aquestes mateixes èpoques. Van utilitzar les mateixes eines que es feien servir a l’època, i els primers que les van fer servir-les i es treieren les sabates per a trepitjar el raïm van ser els nens.

De l’època es conserven un gran nombre d’àmfores que els romans utilitzaven per coure el suc que condimentaven amb flors, fruites, canyella, carbassa o el que hi hagués al rebost, i que després reduïen al foc per obtenir una mena de xarop que consumien com una salsa. El paladar que tenien els romans no s’assembla al nostre, ja que ells tenien més facilitat per carrejar sabors. Tot i això la recepta d’aquesta salsa es pot trobar al llibre de receptes clàssiques el Re Coquinaria d’Apici, on es poden trobar un gran nombre de receptes clàssiques.

Andrea Padilla
2n Batx

25 comentaris:

abigail ha dit...

Hola Andrea!

saps que aixó em recorda a l'any passat el que vam fer, la veritat és que va ser molt divertit i vam disfrutar de molts plats!

Aina ha dit...

Seria divertit fer la verema com la feien els romans, enacara que seria molt cansat fer-ho amb les mateixes eines que ho feien ells. Bona feina Andrea.

Albert ha dit...

Està clar que els romans vivien sense manies.
Jo penso que avui en dia tal com som, aquesta pràctica de verema queda absolutament descartada ja que, crec jo, a ningú li faria gaire gràcia menjarse un producte sabent que algú l'ha trepitjat.


Sempre està bé tornar al passat i fer un homenatge a aquestes pràctiques :)

Adrià ha dit...

Que de tant en tant es fagin trovades d'aquestes on s'ensenyen antigues tradicions romanes, com per exemple en aquest cas ensenyar com es feia el vi esta molt bé ja que es una vona manera de recordar com es feia en l'antiguitat i poder veure com ara ho fem d'una manera semblant però evolucionada.

arnau aguilera ha dit...

trobo que esta molt bé perquè així es recorda a tothom com ho feien els romans

Jony ha dit...

Crec que és interesant que hagin fet homentatges com aquest, per intentar reproduir amb les mateixes eines i tècniques el procés de la cultura romana com és la Verena.

Encara com ja s'ha dit avui no és faría això de trepitjar el raím per després beure aquest vi. Sort que tenim la industria! XD


Molt bona aportació, Andrea

Maria ha dit...

Molt interessant la noticia Andrea!
La veritat és que trobo molt bé, que es facin aquest tipus d'actes, com la verema, en honor als romans que ho feien fa tants i tants anys!
Ja podrien fer-ho aquí a La Garriga, seria molt divertit de veure-ho en directe!

Judith ha dit...

Aquest tipus de festa és molt interessant i sobretot és molt divertit perquè es fa diguessím com un petit homenatge els romans i les seves tradicions, ja que avui dia es celebren un altre tipus de festa i espectacle

Andrea B. ha dit...

Hola!

Està molt bé que hagin pogut fer aquesta festa. A més, amb les eines que utilitzaven els mateixos romans ara ja fa anys.


Andrea B.

Roger Solé ha dit...

ho trobo molt be fer aquestes activitats recordant com ho feien els romans






Roger S

mireia ha dit...

Una altra de les tradicions que venen dels romans! és interessant! Justament, els de segon de batxillerat, aquests dies estem llegint un llibre d'Angel Guimerà, en el qual hi ha un capítol que se'ns descriu aquesta tècnica i treball!
:)

Anònim ha dit...

trobo molt interessant realitzar activittas recordant la vida i les costums dels romans

Elena ha dit...

Crec que és una activitat molt interessant, a més de recordar aspectes i activitats que feien els romans. D'aquesta manera, els nens es posen més en la pell d'aquests romans!

fran ha dit...

trobu divertit imitar algunes de les activitats que feien els romans en la seva epoca.

Maria Rodriguez ha dit...

Crec que està molt bé conèixer com era la manera de fer les coses de la gent del nostre passat.
Estaria bé que nosaltres també ho provessim perquè així sabriem el gran esforç que feien ells per aconseguir moltes de les coses del seu dia a dia, ja que nosaltres avui dia, ho tenim tot tan fàcil... Amb la tecnologia y molts altres avantatges, ara, no ens hem d'esforçar gaire per fer les coses, tot i que seria molt cansat fer cada dia el que feien ells i per això ara hem inventat noves coses per facilitar-ho.

Trobo que és una activitat molt interssant i que l'hauriem de provar tots!

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Això ho feien diariament els romans?
Em sembla molt interesant que encara es conservin aquestes receptes.

max ha dit...

em sembla una molt bona ideia ja que d'alguna manera ensenyen als nens que la història pot ser divertida

Ayoub ha dit...

M'agrada la forma de la que fan el vi. Es divertit trapitjar raim i notar que surt el suc dels teus peus,tindriam de fer servir aquest recurs que las maquinas

Yasmina Ketami ha dit...

Sort que ara hi han màquines que subsituèixen els peus humans, deu ser molt cansat. Però està molt bé aquest artícle.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Crec que aquesta publicació està molt bé ja que d'una manera o d'altre estem recordant la manera en la que feien les coses la gent del passat. A més a més els nens poden apendre coses dels romans, i la seva manera de fer les coses molts anys enrere.

Meri ha dit...

Penso que es una activitat cultural molt interessant. Segur que els més petits van apendre molt amb aquesta activitat; com ho feien, amb quines eines ho feien etc.

Anas ha dit...

Estaria prou be fer aixó cada any, per que la gent pot tindre un record de lo que feian els antics romans.

Mireia Cutura ha dit...

Crec que aquestes fetes són molt importants de cara a l'antiguitat ja que estem recordant com feien el vi els romans i està molt bé!
En aquesta festa a més els nens poden apendre més coses sobre els romans i viure en 1a persona les coses que feien ells en el seu dia a dia!

Unknown ha dit...

I tant! Els romans tenien molt millor paladar que la societat actual (amb excepcions) i molt bon gust en general, però les societats canvien... Debien tenir molt bon gust en menjar, cultura, art...
M'agradaria probar un dels seus menjars, no tan coneguts com els <>, que de ben segur que serien deliciosos!

Unknown ha dit...

Ho trobo molt bé sincerament. Crec que és una bona forma d'ensenyar als més petits la vida dels romans, o més ben dit, posar-te a la seva pell. Espero que es segueixi fomentant aquesta cultura.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts