20 de setembre del 2010

CANON EOS

En el món de la tecnologia, actualment, apareixen moltes innovacions gracies al gran avanç tecnològic que hi ha. Però, quina relació té la tecnologia amb el món clàssic?

Avui dia, tal i com diem sempre, molts aspectes del nostre entorn es trobaen relacionades amb les clàssiques. Fins i tot les càmeres de fotografia ho estan. Una de les últimes càmeres tretes a la venda i amb bona qualitat de fotografia s’anomena Canon Eos.



L’etimologia d’aquesta paraula que acompanya a Canon, Eos, és grega. Eos prové de la deessa titànide de l’aurora, que era una divinitat que provenia d’Urà (el Cel) i de Gea (la Terra). Era una deessa que sortia sempre del seu llar, que es trobava a l'oceà que envoltava el món, per anunciar al seu germà, Hèlios, el Sol. Així doncs, el seu significat és el de l’Aurora. Si ho relacionem amb aquesta càmera, el que ens volen dir principalment és que aquesta càmera té la mateixa qualitat, potència i el mateix poder que aquesta deessa, Eos.
























Eos, la deessa



Elena Martínez

2n Batx.

22 comentaris:

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Aquest reportatge m'ha semblat molt interesant, ja que mai se m'hagués acudit mirar la marca d'aquesta càmera. Gràcies a això veiem que estèm rodejats de l'antiguitat.

Míriam ha dit...

Trobo que es un nom apropiat per aquesta càmara, ja que té potència, qualitat i poder com la deesa Eos.
Crec que els creadors d'aquesta càmara han tingut una bona idea a l'hora d'escollir el nom.

Unknown ha dit...

L'últim apunt que has fet es molt curiós, probablement relaciona les qualitats de la càmara fotgràfica amb els "poders" de la deesa, per això ve aquest nom. Com has dit, últimament i cada vegada més, la tecnologia es relaciona amb el món clàssic.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Aquesta publicació al blog, m'ha semblat molt interessant ja que t'explica d'on prové aquest nom de la càmera digital, i ho relacionada que està amb la deessa grega(Eos.

max ha dit...

és molt ingeniós per part dels creadors de la càmera possar-li aquest nom, jua que segurament intenten comparar els poders de la deessa Eos amb les qualitats de la càmera

Yasmina Ketami ha dit...

No sabía pas que la camèra estava relacionada amb el món de la antiguitat, és molt ingeniós aquest artícle.

Meri ha dit...

M'ha agradat aquesta entrada! ja que es molt interessant que es relacionin les noves tecnologies amb les classiques. En aquest cas la deessa Eos, que es compara amb la potència, qualitat i poder de la càmera.

Àngel Enrich ha dit...

es curis veure com es relacionen coses tan modernes com aquesta camara amb coses tan antigues com els deus grecs

Ayoub ha dit...

Aquesta camara es molt interresat.
Amb pensava que la antiguitat no es feia servir res de tecnologias,m'ha sorpres aixo.

Àngel Marcos ha dit...

Crec que és molt interessant saber que la famosa marca de càmeras canon a decidit posa el nom de una deesa grega a una de les seves cameras i així relaciona la tecnologia amb la mitologia. És un comentari molt interessant i molt ben redactat.

Alba M. ha dit...

Qui ens anava a dir que la Canon Eos, s'anomena així pel nom d'una deessa grega! Està molt ben pensat això de relacionar el nom d'una deessa amb la capacitat de la càmara. Una entrada força interessant Elena :)

Sebastian ha dit...

Crec que es interesant la relació que hi ha entre la tecnologia i el mon classic... Em sembla una entrada molt interessant,curiosa, ingeniosa.

Anas ha dit...

M'ha agradat aquesta entrada. Mai no he sapigut que posaven noms de deus a les cameres.

Anas ha dit...

M'ha agradat aquesta entrada. Mai no he sapigut que posaven noms de deus a les cameres.

Mireia Cutura ha dit...

Mare meva ja no sé què més podria ser d'origen romà!
M'estic quedan bocavadada amb el gran nombre de productes o coses, que el seu nom té un relació amb el llatí!

Aina ha dit...

Trobo que és un nom maco, Eos, per ficar-so a una camera. A més crec que el nom li va molt bé. Bona feina!

Jony ha dit...

La càmara utlitza les clàssiques per fer referència a les qualitats de la deessa Eos: qualitat, potència i poder.
Aquestes qualitats són les que la empressa de la marca "Canon" ens volen vendre.

Buscant una mica d'informació sobre la deessa he trobat que Eos, va ser segons la mitologia grega, la creadora de les estrelles i els planetes; i que només amb les seves llàgrimes es creava l'aurora del matí.

Segons la meva opinio crec que la marca ens vol comparar que així com la deesa va crear d'una manera perfecte: les estrelles, els planetes i l'aurora, la càmara també ens pot crear unes fotografies de molt bona qualitat.

Albert ha dit...

Curiosa e interesant publicació. És un molt bon nom per a fer publicitat de la càmara! i també han relacionat molt bé les qualitats de la càmara a com era la deesa.

abigail ha dit...

Si que en trobem molts productes amb nom cl'assics, peró es que cada cop n'hi han més encara, la veritat es que és molt sorprenent.

Andrea Padilla ha dit...

És curiós tots els recursos que tenen els publicistes per tal de vendre un producte. Segur que d'aquesta manera volen intentar vendre molts més exemplars d'aquestes càmares.

Nadine ha dit...

És molt interessant aquesta entrada, ja que relacionen a una deessa "en aquest cas la deessa EOS" amb les propietats d'una camara, com per ejemple; la seva potencia, qualitat... i posar-li el nom de la deessa a la camara es molt original.

sandra ha dit...

una entrada molt interessant ja que ens presenta les noves tecnologies com la càmara i les relacions que té amb les clàssiques. Aquesta relació del nom de la deesa i el nom de la camara m'ha agradat molt! Molt bona observació Elena!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts