15 de setembre del 2010

TROBEN UNES ESCALES ROMANES QUE PORTEN A UNA COVA

El 2 de setembre van trobar a la cruïlla dels carrers Coloms i Ramon i Cajal, a Tarragona, unes escales romanes que porten a una cova.

Els arqueòlegs van veure primer uns murs i després unes escales de l’època romana, van quedar molt sorpresos. Aquests es van endur la gran sorpresa quan feien el seguiment de les obres de millora de la xarxa de clavegueram.

Segons l’arqueòloga Imma Teixell, aquesta escala data de principis del segle I dC. S’han trobat 7 esglaons que porten a una cova que actualment està soterrada. L’arqueòloga creu que aquestes escales deuen estar relacionades amb el tema de l’aigua i creu probable que trobin una font a prop.

Cal dir, que les restes estan situades al mig de la ciutat de Tarragona i per això és sorprenent aquesta troballa, perquè no s’hi havia detectat cap resta romana per aquesta zona.

Ara els arqueòlegs han començat a treure la terra que cobreix la cova, per tal de trobar-hi restes romanes relacionades amb l’aigua. Aquesta excavació pot tenir alguna conseqüència i és que fa uns anys per aquesta zona hi havia una gasolinera i no voldrien trobar-se amb els dipòsits d’aquesta.

Maria Aznar

2n Batx.

38 comentaris:

Maria Guallar ha dit...

Primer de tot, vull felicitar-te, Maria, ja que es una entrada molt interesant.
En segon lloc, crec que es una troballa important, pero que, amb tota la bona intenció del món, si segueixen excavant a Tarragona els acabarant deixant sense terra. Sí, sí ja ho sé, és molt important, i no dissenteixo en aquest sentit, pero mai es cansaran de trobar restes arqueológiques.
Maria Guallar Comas

Mireia Linares ha dit...

Hola! És curiós això que dius de l'aigua.
Es veritat que a Tarragona hi han moltes restes romanes. Espero que trobin la cova sense cap problema, i sobretot sense trobar-se els dipòsits de la gasolinera que antigament estava situada allà.

Marc Marfany ha dit...

El que més m'ha impresionat de l'article, és que en els anys que hi viu gent ,i apart també amb els anys que els arqueòlegs porten en Tarragona, no ho havien trobat fins ara.

Andrea B. ha dit...

Hola!
Quina sorpresa no?, trobar-se amb unes escales romanes a Tarragona i que porten a una cova soterrada. Però el problema és lo de la gasolinera i els seus dipòsits...


Molt interessant!

Mariona Lucas ha dit...

Hola!
trobo que es molt interesant que hagin trobat aquestes misterioses escales.
Tinc molta curiositat per saver si trovaràn les coves en bon estat, espero que si, tot i que penso que es bastant probable que es trovin els diposits de aquella antiga gasolinera.

Mariona Lucas Florentí

Judit F ha dit...

Hola!
Quina gran troballa! A més,aquesta entrada és molt interessant! Espero que puguin seguir trobant restes sense que la gasolinera ho impedeixi.

Bona feina!

Carla Espinosa ha dit...

Hola, aquesta es una entrada molt interessant, trobar-se unes escales romanes a Tarragona que portin a una cova no passa cada dia, espero que trobin la cova aviat!

Carla E

marta b ha dit...

hola!
trobo molt interessant lo que a passat amb les escales romanes que arriben a una cova subterrània, mentre estaven netejant el clavegueram a Tarragona.
Espero que no es trobin els dipòsits de la gasolinera enterrats.

KubitoBK ha dit...

quina passada, i mira que hi he passat de vegades per allà

Eulàlia Tarragó ha dit...

Es tot molt interessant!!
El fet de que aigin trobat unas escaleres romaniques.
Espero que trobin mes coses interessants a dins de la cova

Eulàlia Tarragó

Joan S ha dit...

tot aixo es molt interesant pero jo no hi niria perque si per qualseol cosa esplotes un dels diposits adeu excavacio i adeu turistes.

joan segarra

Paula Gumà ha dit...

Hola, trobo molt important i interessannt aixó de que hagin trobat aquestes restes a Tarragona, espero que tignuin sort i que puguin trobar la font d'aigua.

Paula Gumà

Roger Solé ha dit...

quina passada es molt curiós pero alhora sorprenent desitjo que trobin restes molt mes interesants




Roger Solé

Víctor Padilla ha dit...

Hola es una molt bona entrada, de part meva eeee ;). Seria una gran desgracia que trobesin uns diposits de gasolina alla a sota terra. Pero per una altra part seria interessant que trobessin indicis de que o fecin ser servir per aconseguir aigua. =) ven fet.

Víctor Padilla ha dit...

Hola es una molt bona entrada, de part meva eeee ;). Seria una gran desgracia que trobesin uns diposits de gasolina alla a sota terra. Pero per una altra part seria interessant que trobessin indicis de que o fecin ser servir per aconseguir aigua. =) ven fet.

Víctor Padilla ha dit...

Hola es una molt bona entrada, de part meva eeee ;). Seria una gran desgracia que trobesin uns diposits de gasolina alla a sota terra. Pero per una altra part seria interessant que trobessin indicis de que o fecin ser servir per aconseguir aigua. =) ven fet.

Víctor Padilla ha dit...

Hola es una molt bona entrada, de part meva eeee ;). Seria una gran desgracia que trobesin uns diposits de gasolina alla a sota terra. Pero per una altra part seria interessant que trobessin indicis de que o fecin ser servir per aconseguir aigua. =) ven fet.

abigail ha dit...

Hola!
carai si que van fer coses aquest romans, ara per tot arreu hi han un mun d'excavacions on hi podem trobar restes romanes.

Adrià Sánchez ha dit...

Hola, aquesta es una entrada molt interessant i divertida potser si que trobin la cova i que estigi relacionat amb l'aigua

Aina ha dit...

Si que es troben coses a Tarragona, sembla mentida que no ho haguesin trobat si està al centre de la ciutat.Bona feina Maria.

Anahi ha dit...

Ai, ara estic intrigada per saber què hi ha a la cova...
Bè, doncs quin descobriment més interessant, no? I em resulta molt extrany que no s'hi hagi detectat cap resta romana més...

Però de moment, esperaré a veure si entren a la cova i puc saciar la meva curiositat!!

Adrià ha dit...

És un gran descobriment, però és molt estrany que estant al centre de la ciutat no s'hagi detectat fins avui, segurament hi haurà alguna altra resta per allà a prop, esperem que en trobin més.

Mireia Cutura ha dit...

Quines coses Tarragona plena de restes romanes, i encara no havien trobat aquestes!
Bé com diu l'Anahí a veure què trobara`n a la misteriosa cova !!

Judith ha dit...

És un descobriment que em sembla molt curiós perquè cada dia s'estan trobant més restes romanes a Tarragona i a més a més si segueixen excavant segur que trobaran més coses perquè està just al centre de la ciutat. És un descobriment molt sorprenent.

arnau aguilera ha dit...

espero que si es una font el que hi ha a la cova la trobin ràpid perquè així la poden fer potable i hi aura mes aigua

Andrea Padilla ha dit...

És increible com van construir els romans, no van deixar gairebé cap espai buit. Em sorprent moltíssim que avui dia encara es facin troballes a una ciutat com Tarragona, on almenys jo, creia que tot ja havia estat descobert. És molt interessant la cura que tenien els romans per l'aigua,mostra d'això tenim el gran nombre de restes que estaven destinades aquesta.

Moltes gràcies Maria.

Andreu Queralt ha dit...

És molt interessant tot això de les escales i espero que acabin trobant la font i objectes interessants dins la cova, però espero que no trobin cap obstacle com ara els dipòsits de la gasolinera.

roberto ha dit...

Segurament tot Europa te restes d’edificis romans o també d’altres civilitzacions com els víkings, per això segurament molts llocs tenen sota metres i metres de terra hi han restes de l’antiga historia.

Unknown ha dit...

Cada vegada que es troba alguna cosa similar, em paro a pensar el valor tan valuós que té.
No es gens extrany que es trobi a Tarragona. Gràcies als romans, una de les ciutats més belles de Catalunya.

Anònim ha dit...

felicitast Maria!
és un repotatge interessant i que en realitat ens afecta, espero que trobin la fon que busquen i no ensopeguin amb els dipòsits de la gasolinera i que dins la cova fagin alguna troballa interessant.

fran ha dit...

trobu molt interessant el tema de les escales romanes perque és una cosa molt important. I m'he quedat una mica sorprès que vagi a parar a una cova on possiblement hi hagi una font d'aigua. Aquestes vil·les romanes tenen un gran valor.

Ayoub ha dit...

Es molt interresant trobar restas romaniques de fa molts anys.A veure si en troben mes restes romaniques,per altres pobles :)

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Ho trobo molt interesant això de la escala que porta a la cova, si diuen que potser hi ha una font d'aigua poder hi ha alguna cosa més d'aquella època.

Laura M ha dit...

M'ha semblat molt interessant aquesta entrada al blog ya que el tema de les ruines romanes s'está visquen també aqui a la garriga.Es alucinant que aquestes escales vagin a parar a una cova.Et felicito!!

Yasmina Ketami ha dit...

Com és que mai han vist aquestes restes romanes fins ara? Bé está molt bé que l'ajuntament de Tarragona hagi accedit a foradar el terra al mig de la ciutat.
Bon article :)

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Vaja, quin reportatge més interessant,només fent unes obres per millora la xarxa de clavagueram i SORPRESA, de sobte trobarte unes escala del segle I dC, i set esglaons que porten a una cova, ara m'he quedat intrigada i vull saber que hi ha dins la cova.

Molt bona la publicació Maria :)

Manar ha dit...

Em sembla molt extrany que no les hagin trobat fins ara.Espero que més endavant es trobi la font.M'ha agradat molt la publicació.

Maria et felicito!!

Nadine ha dit...

crec que trobar restes romanes en mig de Tarragona es molt interessant, i a mès, intentar descobrir mes ruines. Espero que es tobi algo molt interessant.

m'ha agradat molt la publicació, i penso que conservar les ruines es bó.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts