13 de setembre del 2010

NOVES NOTÍCIES DE ROMA

Tot i que ens queda una mica lluny, he trobat una notícia per internet bastant interessant.

El Colisseu de Roma, el monument històric més
visitat d'Itàlia, actualment està obrint les seves portes per als turistes les nits de dissabtes. Cal dir que aquesta bona notícia no és per sempre, ja que tan sols obrirà les nits de dissabtes, fins al 23 d'octubre. Tot i això, cal dir que també s'han obert al públic les termes de Caracal·la, fetes l'any 212. Els subterranis, com a tercer i últim pis del Coliseu, i la Casa de Livia (dona de l'emperador August), i el petit palau del mateix August, amb els seus frescs descoberts recentment.


També cal dir que aquest any el Coliseu romà, fa 1930 anys.

Mireia Vidal

2n batx

13 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Mireia per l'aportació. Llàstima que no hi podrem anar abans que ja no l'obrin a la nit...

Ivan ha dit...

El podríen obrir diàriament... Però ja saben que fa 1930 anys és llògic perquè no augmenti la seva degradació.

Gràcies Mireia, Ave!

Aina ha dit...

M'encantaria poder anar a veure el Colisseu i el petit palau d'August. Encara que crec que tindrien que obrir aquests llocs al públic més sovint.

Mireia Cutura ha dit...

Montse pensa que no és tant difícil anr-hi, i ben ràpid que ens posariem tots d'acord!
Però trobo que això està molt bé, i que a la nit és una manera ben bonica de visitar-lo !
Gràcies igualment !

Judith ha dit...

Aquest tipus de monuments com diu la Mireia de nit és una manera més bonica de visitar-lo i que el tenquin a la nit és una llastima

abigail ha dit...

molt bona entrada mireia, és bo saber sobre aixó, apart tindrà que estar preciós per les nits, ja m'ho estic imaginant com deurà estar allà.

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Mireia. M'agradaria poder anar a visitar el Coliseu en algún moment de la meva vida, i segurament de dia ja és una maravella, de nit encara ha de ser més impressionant, llastima que estigui massa lluny.

Unknown ha dit...

Bon aport! La foto ja ho mostra, preciós. Aviam si em puc escapar algun dia per visitar-ho, deu ser preciós. Es una bona notícia pels que tenim curiositat o passió pel món romà.

Adrià Gallardo ha dit...

Quina llàstima que no hi poguem anar perquè seria molt interessant veure el Colisseu de nit, amb les llums majestuoses. Felicitats :)

Maria Rodriguez ha dit...

Trobo molt interessant aquesta notícia tot i que ens queda massa lluny d'aquí!
M'agradaria poder gaudir del Colisseu ja que no he pogut veure'l encara, crec que ha de ser magnífic poder veure-ho per dintre, i sobretot de nit, llàstima que només duri fins el 23 d'octubre.

Cèlia ha dit...

Uau!! Gairebé 2000 anys! Imagina't si (per aquesta època) havíen d'estar avançats els materials perquè una contrucció d'aquesta embergadura pugui durar 2000 anys.. Em sembla molt curiós que poguem veure edificis que van ser construïts pels nostres avantpassats fa tant de temps. A, i respecte la notícia, és una llàstima que només obin per la nit.. i encara més que estigui a Roma!:)

Yasmina Ketami ha dit...

Està molt bé que obrin el colisseu perquè si es un lloc turístic el més normal és que estigui obert per que la gent pugi contemplar la bellesa d'aqeust monument :)

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Esta molt be que obrin el colisseu perque es un lloc turistic molt visitat i si no esta obert no podem contemplar aquest monument.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts