27 de setembre del 2010

PERSEU


Perseu va ser un heroi grec, fill de Zeus i Dànae, la filla del rei d'Argos. Aquesta va ser tancada en una cambra ja que el rei d'Argos, Acrisi, va rebre la profecia de que el seu net el mataria. Però Zeus transformat en una pluja d'or va poder entrar a la cambra i deixar embarassada a Dànae.

En saber-ho Acrisi va llençar al mar, tancats en un sarcòfag de fusta, a Perseu i a la seva mare. Després de temps navegant a la deriva, tingueren sort i van anar a parar a l'illa de Sèrifos on el rei d'aquesta els donà protecció i Perseu va poder créixer i fer-se fort en secret.











Perseu amb el cap de Medusa.
Bronze de Benvenuto Cellini
, a Florència

Li va ser encomanada la missió de tallar-li el cap a Medusa, la qual només amb una mirada et petrificava. Va tenir l'ajuda d'Hermes, que li va donar unes sandàlies voladores i una espasa corba, l'ajuda d'Atenea, que li va donar un escut lluent i finalment l'ajuda d'Hades el qual li va donar un casc que el feia invisible.

Un cop acabada la missió amb éxit, a les costes d'Etiòpia trobà Andròmeda la qual estava lligada a una roca a punt de ser devorada per un monstre marí. Perseu va petrificar el monstre i d'aquesta manera es guanyà la mà d'Andròmeda.

La profecia es cumplí quan Perseu, de camí de retorn, va jugar a uns jocs de tirar el disc i accidentalment aquest anar a parar al cap d'una persona que va morir a causa de l'impacte, aquesta persona era el seu avi, Acrisi.


Zeus convertit en pluja d'or entrant a la cambra de Dànae, Ticià.

A continuació un fragment de la película Fúria de Titans de 1981, on surt Perseu lluitant contra Medusa:



Ivan Linares
1r Batx

16 comentaris:

Cèlia ha dit...

La veritat és que jo no sé com s'aclaraven al inventar aquests mites... Hi ha tants noms i llegendes que.. Però igualemnt és molt interessant tot aquest món. M'encanta la història! :)

Mireia Esteban Lòpez ha dit...

Està molt interessant aquesta Història, sobretot lo de la part de la pluja que va deixar embarassada.

Àngel Marcos ha dit...

Crec que es un comentari molt interessant, jo he vist gran part d'aquesta pel·lícula i el argument de la pel·lícula es igual que la historia en gran part.

max ha dit...

hola ivaan! molt interessant aquesta entrada, jo havia sentit alguna cosa sobre aquest mite però la teva entrada es molt interessant

Unknown ha dit...

Totes aquestes històries mitològiques em semblem interessantíssimes, realment trobo que són producte d'una imaginació predilecte.

Anònim ha dit...

trobo que és una entrada molt interessant i que té una certa similitud amb la pel·licula. m'ha facinat la história de com Dànae es va quedar embarassada de Zeus

Meri ha dit...

Molt curiosa, es cert que amb tants noms havies de tenrir una imaginació increible! No he vist la pel·licula, però m'agradria la veritat! bona feina.

Ester ha dit...

Doncs mira que jo vaig anar a Florencia i vaig veure l'escultura de Perseu, però com que fa anys que hi vaig anar no sabia qui era! gràcies per la informació ivan! :)

per cert! està molt bé el video. M'agrada aquesta història!

Aina ha dit...

Aquesta estatua la vaig veure quan vaig anar a Florencia, és molt maca. Crec que el rei d'Argos és una mica cruel deixant a la seva filla en un sarcòfag de fusta. Bona feina Ivan!

roberto ha dit...

Aquesta es una de les histories que més m'agraden per què Perseu a tingut moltes aventures.

Paula Gumà ha dit...

M'ha encantat aquest mite es molt interessant tot i que tots els mites són una mica extranys...

Àngel Enrich ha dit...

Aquest mite mel va llegir a mi la meva mare quan ere petit, tinc quasibé tota la coleccio d'una edicio de mites grecs, entre els quals hi ha aquest

Ayoub ha dit...

Ya habia sentit parlar d'aquest mite Perseu.Hi tambe el vam estudiar.Va ser un gran descobriment per mi. Va ser molt interresant estudiar-lo.

Marc Marfany ha dit...

Jo sabia només la part del principi de la llegenda però la part final no.

Andrea Padilla ha dit...

Molt interessant Ivan. Segurament amb aquest mite volien fer veure a la gent que el seu destí estava escrit, i que per molt que intentessin evitar que succeissin les coses, al final tot estava dictaminat.

abigail ha dit...

Aquest mite em sona molt, crec que l'he sentit o alguna cosa, i és molt sorprenent com Zeus és transforma en una pluja d'or i així deixa embarasada a Dànae.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts