PERSEU I MEDUSA

Perseu era un heroi de la mitologia grega i el fill de Zeus, el rei dels déus, i Danae, una princesa mortal. El rei Polidectes, que desitjava casar-se amb Danae, va enviar Perseu a una perillosa missió per desfer-se'n. Li va demanar a Perseu que li portés el cap de la Gòrgona Medusa com a regal de casament.

Les Gorgones eren criatures horribles amb serps en lloc de cabell i el poder de convertir en pedra qualsevol que la mirés directament als ulls. La més famosa de les tres Gorgones era Medusa, l'única mortal entre elles.

Perseu va rebre ajuda dels déus, en particular d'Atena i Hermes. Li van donar un escut polit com un mirall, una espasa esmolada i ales daurades. A més, li van donar consells sobre com enfrontar-se a Medusa sense mirar-la directament als ulls. Usant les seves ales daurades, Perseu va arribar al cau de les Gorgones.

Mentre Medusa i les seves germanes dormien, Perseu va mirar el reflex de Medusa al seu escut i, així, va poder evitar la seva mirada mortal. Després, amb un moviment ràpid i encertat, va decapitar Medusa. De la sang de Medusa, van sorgir el cavall alat Pegàs i el gegant Crisaor.

Perseu va tornar a la terra de Serfis amb el cap de Medusa en una bossa. Va utilitzar el poder del cap de Medusa per convertir Polidectes i els seus seguidors en pedra i així rescatar la seva mare Danae. Després, va portar el cap de Medusa de tornada als déus, que la van col·locar a l'escut d'Atena, l'Ègida.


Perseu i Medusa






Aquí us deixo un vídeo del mateix mite perquè sigui més visual i entenedor:



Marta Pratginestós
1r  Batx

Comentaris

Gil Claramunt ha dit…
M'ha agradat molt la teva entrada, has explicat molt bé el mite i l'he trobat molt interessant.
Les altres Gorgones a part de Medusa són: Esteno i Euríale que com bé has dit, a diferència de Medusa són immortals.

També cal comentar que Medusa inicialment era una dona molt bonica però va ser transformada en mostre per Atena, ja que va tenir una aventura romàntica amb Posseidó.
Bona feina.
Tigist Masllorens ha dit…
Molt bona entrada. Em sembla un mite molt interessant i molt ben explicat.
El que no entenc és per què Zeus deixa embarassada a Danae si sap que el pare de Danae matarà a la criatura quan neixi...
De la sang que va treure medusa quan la van decapitar es veu que n'hi va haver dos tipus; una de les parts de sang que va sortir era capaç de ressuscitar als morts, i l'altre part, deixava anar un verí mortal.
Amina Boukhzar ha dit…
Trobo molt trista la història de medusa i com la matança d'un ésser pogués ser un regal de casament. Medusa era una dona molt bonica i jove. Posidó la va desitjar i la va atacar i violar dins d'un temple dedicat a Atena. Atena ho va veure aquest fet com una ofensa i va castigar a la pobra jove modificant el seu aspecte fent-la l'única Gorgona mortal. Desgraciadament, es va castigar la víctima que després es va convertir en víctima un altre cop, deixant-la morta.
Irene Roldán ha dit…

M'ha agradat molt la teva entrada! M'agradaria comentar una part que has escrit sobre que les Gorgones eren criatures horribles amb serps al cap. Però darrere aquesta imatge una d'elles considero que només va ser una víctima, Medusa. Ella abans era una humana molt bella. A causa d'aquesta bellesa un déu la va violar i com a càstig d'aquesta violació la van convertir en Gorgona. Ella no va demanar ser així i a sobre temps després van oferir el seu cap com a regal... La veritat és que sento compassió per ella, al final només va ser una dona caiguda en desgràcia pels capricis d'un déu.
Paula Soldado ha dit…
Marta! M'ha agradat molt la teva entrada, l'has explicat molt bé i està molt completa. Saps per això quina relació hi havia entre la sang de Medusa i la creació de Pegàs i Crisaor?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES