ESTÀTUES GREGES I ROMANES

Al llarg de l'antiga Roma, hi ha hagut moltes coses destacables com la seva cultura, la vestimenta l'art, etc. En aquesta entrada escriure sobre les estàtues de l'antiga Grècia i roma.
En els museus vaticans podríem trobar l'estàtua de Laocoont i els seus fills, és una de les millors obres representativa del període hel·lenístic, al cap de Laocoont es pot veure una expressió de dolor i malestar i tristesa, el de l'esquerra que ja ha estat mossegat per la serp es veu com si estigués pàl·lid i mig mort.
                                                                                                        
  Lacoont i els seus fills, Agresando, Polidoro i Atenoro de Rodas

L'estàtua d'Apol·lo Sauroktonos és una de les obres més importants de Praxíteles, on es representa el déu Apol·lo recolzat a un arbre. Es representa la joventut d'Apol·lo, i fent activitats molt properes a l'ésser humà. Aquesta estàtua servirà d'inspiració als autors del Quattrocento.

                                                                                              
       Apol·lo Sauroktonos de Praxíteles

Una altra estàtua Famosa de Praxíteles és Afrodita de Cnido. Representa la bellesa i la fertilitat femenina. Es va fer molt famosa i el poble es va quedar amb la que portava roba mentre que Cnido es va quedar la nua.

                                                                                                    
        Afrodita de Cnido

L'estàtua tors de Belvedere que pertany a una escola atenesa, i diuen que representa l'heroi Aiax. Es tracta d'un atleta muntat a cavall. Aquesta estàtua va ser estudiada per Miquel Àngel
                                                                                           
       Tors de Belvedere

Les estàtues a l'antiga Grècia són idealitzades, mentre que les romanes són realistes. Les estàtues gregues eren per a llocs  públics, mentre les romanes eren per a llocs privats (com cerimònies, etc.).
Les escultures romanes van ser molt importants per l'etapa i l'estètica del renaixement i el neoclassicisme.  Una de les més icòniques és l'estàtua de Luperca,  representant Ròmul i Rem.

          Estàtua de Luperca
                                                                         
I aquí us deixo un vídeo que explica detalladament les  estàtues de Grècia i Roma


Carla López Muñoz
4t ESO

Comentaris

Miquel Mena Moreno ha dit…
M'agrada molt la teva entrada, però m'agradaria saber si totes les escultures romanes estan relacionades amb un mite o història o si hi ha alguna que no?
Carla López ha dit…
Hola Miquel! No, en aquesta entrada no te relació cap estàtua, principalment anava a escriure sobre cuadres però vaig trobar primer d'estàtues.
Maria Teresa Valls ha dit…
M'ha agradat molt l'entrada. M'agradaria afegir una escultura molt curiosa de l'antiga Grècia. Rep el nom de l'auriga de Delfos o Heniokhos. El que la fa especial és que està feta de bronze, material poc utilitzat en les escultures gregues. La majoria són de marbre. T'animo a buscar-la per veure com és.
Tigist Masllorens ha dit…
M'agrada l'entrada Carla! Dius que en el cas d'Afrodita de Cnido es va quedar la nua i el poble la que portava roba. A que et refereixes amb això?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES