L'ORIGEN DE TOT

Els grecs eren una civilització molt peculiar. Una de les coses que sempre els ha caracteritzat era la seva religió, principalment el tipus d'aquesta que en tenien. Els grecs tenien una religió politeista, és a dir, creien en la existència de més d'una divinitat. 

D'aquestes n'hi havia de dos tipus; déus i semidéus. La diferència era que els déus eren el resultat de la unió de dos déus i els semidéus el d'un déu o deessa amb una mortal. Aquets fet va marcar que els semidéus nasquessin amb una condició que no tenien els déus, la mortalitat


De totes maneres, no tots els déus tenien aquest origen, els primers de tot en van tenir un altre. Ens hem de remuntar molt temps abans de que la vida arribes al planeta fins i tot, ens hem de remuntar a una època on només hi havia dos éssers, Gea i Urà. Aquetes dues criatures van tenir molts fills, tots ells eren monstres com ara els Ciclops i els Titans. Ens centrarem en aquests últims. Un dels fills de Gea i Urà va ser el tità Cronos, el qual només néixer va agafar una fals i va castrar al seu pare per poder regnar en lloc seu. 

Més endavant, quan Cronos va arribar al poder, va començar a tenir fills. Sis en total, Hestia, Demèter, Hera, Hades, Posidó i l'últim de tots, Zeus. Cronos tenia por, por a que els seus fills fessin el mateix que va fer ell amb el seu pare, així que en el precís moment en que naixien, se'ls anava menjant. La dona de Cronos, Rea, no estava d'acord amb això, així que va amagar al seu últim fill a una cova i li va donar una pedra en el seu lloc a Cronos.   

   Cronos devora els seus fills, Goya

Aquest fill era Zeus, el qual es va criar en una cova amb el propòsit de derrotar un dia al seu pare i recuperar així a els seus germans i germanes. Quan el moment va arribar, Zeus es va colar en una celebració del seu pare per donar-li una barreja que el fes vomitar-los, i així va ser. Un cop fora de l'estomac del seu pare, els sis germans van lluitar contra el seu pare. Finalment van vèncer, i van decidir tancar-lo al Tàrtar

Per evitar que això es tornés a repetir, els tres germans van decidir repartir-se el món a parts iguals. Posidó es va quedar amb el mar, Hades amb l'infern i Zeus amb la terra dels homes i amb l'Olimp, la seva nova llar, situada sobre els nostres caps, per a que ho puguin veure tot.

Sovint molta gent confon la deessa Afrodita com a una germana més, però això no és cert. Afrodita va sorgir a partir d'una de les gotes de sang que van aparèixer quan Cronos va castrar al seu pare. Aquesta va caure a l'aigua i d'allà va sortir aquesta deessa.


Miquel Mena 
1r Batx

Comentaris

Hola Miquel! M’ha agradat molt la teva entrada, m’ha fet entendre molt més sobre l’origen de tot, el video m’ha semblat molt interessant, i sobre tot m’ha ajuda a reforçar el teu missatge.
Molt bona entrada, moltes gràcies!
Tigist Masllorens ha dit…
Entrada molt ben feta! M'agradaria comentar que és molt fort que un pare puguin devorar les seves pròpies criatures. Sort que Zeus i la seva pròpia dona van aconseguir que tornessin tots i van fer una rebenja contra Cronos. Gràcies!
Amina Boukhzar ha dit…
És interessant com els grecs pensen que va sorgir el món, adoraven més d'un déu, cosa que amb les religions posteriors no continua tant. Buscant una mica més Afrodita no va ser producte de la sang de la sang del pare de Cronos sinó de l'escuma, ho podràs veure representat en moltes obres on surt Afrodita sortint del mar on hi ha escuma. Em sembla molt curiós perquè tots pensaríem que és una germana més o filla d'algun déu, però resulta ser la seva tieta perquè és germana de Cronos.
Martina Pareras ha dit…
Molt bona entrada Miquel! Està molt ben explicada tot i que voldria afegir que va ser Metis, una titànica, qui li va donar la poció a Zeus. I també que quan Cronos vomita als seus fills es produeix la guerra dels titans, Cronos i els titans contra Zeus i els seus germans. A part d'això és una entrada completa i la informació està molt ben explicada. Mai va malament que recordem d'on venen els déus de l'Olimp. Moltes gràcies.
Noah ha dit…
Hola Miquel, la teva entrada esta molt bè simple, concissa i amb un video bastant interresant, i em sembla curoios com Zeus va ser capaç de colar-se en una celebració de Cronos per poder-li donar aquella barrella per alliberar els seus germans.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES