QUINA VA SER LA CAUSA DE LA GUERRA DE TROIA?

La guerra de Troia es coneix com una llegenda que apareix en els poemes recs de La Ilíada d'Homer i a l'Odissea. 

La causa de la guerra de Troia va començar quan tres deesses, anomenades Afrodita, Atena i Hera, discutien i es barallaven entre elles per saber quina de les tres era la mes guapa. Atena, Afrodita i Hera, estaven tan empipades entre elles, que van decidir entre les tres que un príncep de Troia fos el jutge per decidir quina de les tres era la mes bella. El príncep s'anomenava Paris.

Cada una de les deesses va oferir al príncep uns regal en retorn. La primera, Hera, li va voler oferir poder i riquesa. La segona, Atena, li va oferir coneixements i habilitats en la guerra. La tercera, Afrodita, li va prometre l'amor de la dona més guapa del món, que es deia Helena.

El príncep, va decidir l'Afrodita. Helena, que era la dona la qual Afrodita li havia promet l'amor al príncep, es va enamorar d'ell. Helena i el príncep, Paris, van fugir junts a Troia.

Menelau, que era el marit de Helena, es va entera que estava enamorada d'un altre. Per aquesta causa, es va posar molt enfadat i tenia tanta ràbia que va desencadenar una guerra. Una guerra que va durar moltíssim temps i que va causar la mort de molta gent i va destrossar moltes cases. 

La guerra va durar deu anys i és coneguda per la seva brutalitat i heroisme. La llegenda que explica aquesta guerra de Troia, avui en dia és molt coneguda. 


La caiguda de Troia, per Johann Georg Trautmann
 ( S.XVIII )

En aquesta imatge es pot veure la ciutat Troia que està molt destrossada. Veiem el foc com va cremar la ciutat i la tota la població.

Ishtar Botey
1r Batx

Comentaris

Tigist Masllorens ha dit…
Interessant entrada! El concepte d'Ilíada també és important que sapiguem que és. Es veu que els grecs aconseguien entrar a la ciutat emmurallada gràcies a un cavall de fusta i, quan era de nit i els Troians dormien, els soldats sortien a obrir les portes de la ciutat i així és com van aconseguir la victòria grega.
Maria Teresa Valls ha dit…
M'ha semblat molt interessant l'entrada! Crec que tothom ha sentit a parlar del final de la guerra de Troia, però pocs en saben el començament. Per cert, sabies quin és l'origen del conflicte entre les tres deesses? Doncs Eris, la deessa de la discòrdia va llançar una poma daurada en un banquet on es trobaven tots els déus i va anunciar que era per la més bella. A partir de llavors les tres deesses van iniciar la disputa que va acabar, com ja has explicat, amb la decisió de París. Si haguessis hagut de triar tu, a quina deessa hauries donat el teu favor?
Ishtar Botey ha dit…
Hola Maria Teresa, moltes gràcies pel teu comentari!
Jo si hagués tingut que triar a una de les tres deesses hauria sigut la deessa Atena perquè va voler oferir coneixements i habilitats en la guerra. Tot i que els coneixements i les habilitats eren sobre la guerra, els hagués pogut aplicar a coses bones i útils que haguessin fet de bé per a tothom.
Bruna Safont ha dit…
M'ha semblat molt interessant la teva entrada! Ofereix una explicació clara i concisa de la mitologia darrere de la guerra de Troia. L'elecció de Paris com a jutge i les ofertes de les deesses afegeixen un toc interessant a la història. La durada de la guerra i les seves conseqüències es presenten de manera impactant.
Quins aspectes de la història et resulten més fascinants o rellevants?
Paula Soldado ha dit…
Una entrada molt interessant Ishtar! Està explicada d'una manera molt clara i complerta. Sabia una mica de que anaven ja aquests inicis de la guerra de Troia, però gràcies a la teva entrada has fet que m'en enrecordi del tot. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES