23 de setembre del 2010

L'ATLÀNTIDA, A VIC?

Doncs, per molt estrany que sembli, així és!


Amb el Mercat de Música Viva de Vic, com tothom sap, hi ha concerts arreu de la ciutat que ocupen molt espai i els polítics de la capital d'Osona van decidir fer un espai on poder realitzar tres concerts alhora (en sales diferents) i estalviar espai a la ciutat. I van decidir anomenar-la Atlàntida.


Atlàntida a Vic.



Per qui no sàpiga què és l'Atlàntida ara us ho explico.


L'Atlàntida, diuen, és un continent perdut el qual apareix per primera vegada en els diàlegs d'un text de Plató entre Timeu i Crities. Es diu que aquest continent va estar enfonsat per un gran tsunami. Es creu que la seva ubicació és al mar Atlàntic entre Àfrica i Amèrica del Sud.


A més fa una setmaneta vaig anar a sopar amb uns amics i encara no sé com va sortir aquest tema sobre el gran continent perdut i un company va dir que per les notícies havien dit que havien trobat unes restes per sota les illes Madeires que podrien correspondre a aquest continent mitològic (o no).


Com es creu que podia ser l'Atlàntida.


Potser fins i tot és un rumor. I no seria la primera vegada que corren aquests rumors ja que fa uns anys pel Google Earth es va veure com un petit relleu prop de la zona de les Canàries, amb el qual molta gent va assegurar que es tractava de l'Atlàntida, de seguida el buscador Google va desmentir això i va culpar aquest fet a uns errors informàtics, juntament amb els sònars.



Teòrica ubicació de l'Atlàntida.



Com bé sabeu diuen que els habitants de l'Atlàntida estaven molt avançats per l'època en què vivien. Què creieu que ens podrien aportar aquesta gent, ara?


Nil Datsira

2n Batx.

13 comentaris:

Montse ha dit...

Nil, bona cerca!! fem volar la imaginació,amb les entrades del Nil ho tenim assegurat! gràcies

Yasmina Ketami ha dit...

ondia tú! Molt interesant, us imagineu que la Atlàntida sigui realment allà on diuen? Fariem viatjes al fons del Atlàntic per veure aquesta famosa ciutat.
Molt bona investigació,gràcies (:

Albert ha dit...

Molt bona recerca Nil.
Jo penso que, si en realitat existeix no ens podrien aportar res de nou.Potser restes històriques, pero ho dubtu ja que tantissims anys sota l'oceà l'aigua deu haver degredat algunes coses com cases, documents, etc.
Tot i així si en realitat existeix i algun dia ho trobessin, seria un gran fet històric per la humanitat sense cap mena de dubte.

Aina ha dit...

Sempre m'ha interesat el mite de l'Atlantida, però crec que ara mateix no ens podrien aportar gran cosa, ja que estem bastant avançats. Encara que crec que estaria molt bé que trobessin restes de la ciutat, si realment va existir. Bona feina Nil!

Mireia Cutura ha dit...

Home no sé si ens aportarien gaires coses, però segur que si es decobrís que exiseix de debò, podríem extreure més coses sobre l'antiguitat i les seves vides.

abigail ha dit...

Sincerament jo crec que si existeix, m'agradaria que pogés haver-ne restes per tal d'afirmar la seva existencia. Tot i així jo no hi havia sentit mai per la notícia aixó.
Avera si diuen alguna cosa més :)

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Nil!
No em puc imaginar que ens podrien aportar aquest tipus de societat actualment, però potser ens ajudarien a saber com era la vida fa selges enrrera, i potser coses que actualment són suposicions podrien ser confirmades o refutades.

Anna Solà ha dit...

Oh, quina entrada més interessant. Doncs amb les tècniques que hi ha avui en dia, podrien investigar una mica més al mar Atlantic per confirmar o desmentir aquest rumor... Mentrestant, tots nosaltres seguirem pensant amb una terra imaginaria.

Manar ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada. No m'imagino l'illa de veritat. Avera si troben més restes d'aquest lloc.
Bona feina :)

Anas ha dit...

Aquesta notcia, crec que es la mes interesant de totes les que vist.

Ma sorpres molt per que mai no havia escoltat que un Tsunami podria haber fet tot això!!!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

M'agradat aquesta publciació,ens ajuda a saber-ne com era la vida fa segles enrere, i bueno tambè seria divertit que trobessin restes pero poder confirmar la seva exsistència.

Anahi ha dit...

hola!!
sempre m'han agradat molt aquests temes.
m'ha sorprès molt el que has escrit que va passar al google earth, però em sembla trist que nomès es tractès d'un error...

Àngel Enrich ha dit...

si, la veritat esque estaria bé que es pogues confirmar/desmentir el mite de l'antartida

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts