22 de setembre del 2010

CLÀSSIQUES I ART: ES COMPLEMENTEN?

La cultura grega i romana ha influït al llarg de tota la història a compositors, escultors, enginyers, arquitectes, escriptors , etc...

Tothom s'ha quedat meravellat de les grans aportacions que aquestes dues civilitzacions ens han donat. És per això que avui dia trobem referents clàssics tant en la música, com en l'escultura, l'enginyeria, l'arquitectura, la literatura...i sens dubte, en la pintura.


A continuació us deixo 10 obres de diferents autors i èpoques.


En aquest exercici haureu de dir si tenen referència clàssica o no i explicar el per què.


1. El jurament del Horacis, Jacques-Louis David



















2. El naixement de Venus, Boticcelli















3. Saturn devorant un fill, Goia




















4.El crit, Edward Munch























5 Venus i Adonis,Ticià

















6) Rellotges tous, Dalí
















7)Les Menines, Diego Velázquez



















8) Dànae rebent la pluja d'or, Ticià



















9) Mona Lisa, Leonardo Da Vinci




















10)Llibertat guiant al poble, Eugène Delacroix















Jonatan Martínez

2n de Batx.

7 comentaris:

Montse ha dit...

És un bon exercici, Jony,relacionar art i mitologia. A veure quants en sabran!!

Aina ha dit...

1. El jurament dels Horacis: té un referent clàssic, ja que està basada en la llegenda dels Horacis. Els Horacis eren soldats masculins seleccionats per lluita contra els Curiacis.

2. El neixamnet de Venus: té un referent clàssic, perquè, segons la llegenda, Venus va arriba sobre una petxina a una de les platjes de les illes que se li dediquen i el quadre representa aquell moment.

3. Saturn devorant un fill: té un referent clàssic, ja que representa al deu Saturn devorant als seus fills nounats per por que un d'aquest el pogués destronar.

4. El crit: aquest cuadre no té un referent clàssic, perquè l'autor volia expresar l'engoixa d'una persona en un vaixell.

5. Venus i Adonis: té un referent clàssic, ja que representa, segons el mite, quan Venus i Adonis es coneixen i ella, que s'enamora, no el vol deixar marxar.

6. Rellotges tous: no té un referent clàssic, perquè amb aquest cuadre vol expresar que la memoria, representada pels rellotges, també se li ha anat passant el temps.

7. Les menines: no té un referent clàssic, ja que el que pretenia l'autor era fer un retrat de la família reial.

8. Dànae rebent la pluja d'or: té un referent clàssic, perquè, segons el mite, Dànae va ser tancada a la seva habitació per ordre del seu pare, Júpiter es va transformar en pluja d'or i es va infiltrar a la seva cambra.

9. Mona Lisa: no té referent clàssic, ja que és un retrat a una dona misteriosa que ningú sap qui va ser, a més va ser el últim retart de Leonardo da Vinci.

10. Llibertat guiant al poble: no té un referent clàssic, perquè l'obra representa la revolució que va haver-hi el juliol de 1830.

Bona feina Jony!

abigail ha dit...

1,2,3,5,8, crec que tenen referent clàssics, per que el 1r està bassat en la llegenda de lluites, 2n pel naixement de venus amb la petxina, e 3r per la devoració de saturn, el 5é perque venus no vol deixar marxar al seu enamorat, i per ultim el 8é perque Danae va estar tancada a la seva habitació.

a la resta de quadres no li veig un referent clàssic.

Andrea Padilla ha dit...

a)El jurament dels Horacis: té un referent clàssic. Es basa en la llegenda dels Horacis, que eren soldats escollits per lluita contra els Coriacis.

b) El naixement de Venus: té un referent clàssic. Segons explica la llegenda Venus va néixer dins una petxina.

c)Saturn devorant un fill: té un referent clàssic. Té com a referent el deu Saturn devorant als seus fills recent nascuts per no ser destronar.

d) El crit: aquest quadre no té un referent clàssic.

e) Venus i Adonis: té un referent clàssic. Representa el primer moment en que es troben Venus i Adonis i ella s’enamora.

f) Rellotges tous: no té un referent clàssic.

g)Les menines: sí que té un referent clàssic ja que al final del quadre podem observar dos quadres, un d’ells el rapte d’Europa.

h)Dànae rebent la pluja d'or: té un referent clàssic. Dànae va ser tancada a la seva cambra per ordre del seu pare. Júpiter es va convertir en pluja d'or i va entrar a la seva habitació.

i) Mona Lisa: no té referent clàssic.

j)Llibertat guiant al poble: no té un referent clàssic.

Cèlia ha dit...

És increïble com ha sigut capaç l'home, en llarg de tota la història, expressar els seus sentiments i emocions mitjançant l'art! (Tots els tipos d'art vull dir; música, pintura, etc).

fran ha dit...

em semblen molt espectaculars les obres ja que els pintors expressen els seus sentiments mitjançant l'art.

Anas ha dit...

En aquest enllaç es trobat una cosa que fa tems que estaba buscant, que es la imatge numero 7 ( Les menines)

No trobava el nom!!!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts