LA VIDA DELS NENS DE L'ANTIGA GRÈCIA

Aquest treball tracta sobre la vida dels nens de l'Antiga Grècia, com podeu veure en el títol.
Personalment, m'ha semblat un treball molt profitós ja que el tema dels nens m'interessa molt de cara al futur. Buscar informació sobre la vida dels nens grecs m'ha servit per aprendre moltíssim sobre l'estil de vida que tenien antigament els nens i nenes atenesos i espartans i sobretot per veure les grans diferències que hi ha entre l'educació d'aquestes dues grans ciutats.

També m'ha servit per adonar-me de les facilitats i comoditats que tenen els infants d'avui en dia com poden ser: parcs, esplais, zones d'oci, guarderies, escoles,... I per veure com ha anat evolucionant l'educació infantil fins als nostres dies. Per completar aquesta investigació, vaig adaptar el mite de Demèter i Persèfone -no sé si el coneixeu- per confeccionar un conte infantil amb il·lustracions que podeu veure a l'Aracne fila i fila.

I ara, si esteu interessats en els nens i nenes grecs us convido a veure una petita presentació del meu treball i a contestar el qüestionari que us proposo a continuació.





QÜESTIONARI
  1. Per què creieu que l'home grec considerava el matrimoni " un mal necessari " ?
  2. Segons la fotografia de l'educació atenesa, què creieu que utilitzaven els nens per escriure a l'escola? A què us recorda?
  3. Creieu que hi ha moltes diferències entre l'oci dels nens antics amb el dels nens actuals? Quines?
Cristina Maqueda
1r Batx

Comentaris

Jony ha dit…
Molt bé Cristina has fet una bona investigació sobre com vivien els nens a l'Antiga Grècia tant a la ciutat d'Esparta, Atenes,etc...

Gràcies per la teva participació al bloc
majka. ha dit…
Un power força interessant, Cristina. De tota manera penso que no estem gaire lluny dels grecs, no us sembla? molta gent pensa de la mateixa manera (per desgràcia) encara ara.

Pel que fa als nens... si teniu l'oportunitat de veure 300 és una bona mostra de l'educació espartana.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES