5 de març del 2009

HADES

En la mitologia grega, el món dels morts era l'Hades, on anaven les ànimes difuntes i residia el déu de la mort anomenat també Hades. En la mitologia romana es relaciona l'Avern amb tot el món dels morts.

Abans de l'entrada a l'Hades hi havia l'Om dels Falsos Somnis d'on penjaven falsos somnis sota cada fulla. Allà s'hi trobava els Plors, i l'Angoixa junt amb les Malalties i la Vellesa. També hi habitava la Por, la Fam, la Mort, el Patiment i la Son. Tots ells habitaven junt amb els plaers perversos. Altres criatures que apareixien per els voltants eren: els Centaures, les Gorgones, la Hidra de Lerna, la Quimera, les Harpies i moltes més.



Les ànimes difuntes, esperaven a la vora de la llacuna Estígia, on el barquer Caront, el barquer de llacuna Estígia, situada al submón, el qual era l'encarregat de transportar les ànimes d'un costat de la vora a l'altre costat, que després serien jutjades. Caront només transportava els difunts que se'ls havia enterrat amb un òbol sota la llengua, que servia per pagar a Caront. Aquells que no tenien per pagar a Caront estaven condemnats a romandre a la vora eternament, encara que a vegades es diu que, estaven condemnats a romandre 100 anys i que després Caront accedia a portar-los. A la llacuna desembocaven els cinc rius de l'Avern: l'Aqueront, el Cocit, el Flegetont, el Lete, i l'Estígia, encara que l'Eridan era també considerat un riu per Virgili.

Una vegada a la vora, vigilant les portes de l'Hades, s'hi troba el Ca Cèrber, un gos infernal de tres caps que no deixa entrar els vius, ni deixa escapar els morts. Mes enllà de les portes de l'infern s'hi troba el Camp dels Asfódels, on vagaven les ombres dels morts i on s'hi troben els esperits menors. Allà s'hi trobava el riu Lete de l'oblit, i el riu Mnemosine, de la memòria. Més enllà s'hi trobava la plana del judici, o a vegades un pati anterior, al palau d'Hades, on jeien els tres jutges infernals. Un cop jutjades les ànimes, eren enviades al Tàrtar, si eren malvades, als Camps Elisis, si eren virtuoses, o bé tornaven al Camp dels Asfódels, si no eren ni malvades ni virtuoses.

Més enllà de la plana del judici o el pati davanter dels judicis, s'hi trobava el palau d'Hades, on regnava el déu de l'inframón Hades, i la seva dona, Persèfone.

Informació extreta de:

http://www.tinet.org/~shadow/corpus%20del%20treball.htm


Sandra Rodríguez

2n Batx

5 comentaris:

majka. ha dit...

Gràcies, alexandra, has fet una bona recerca. Però insisteixo en el fet de no fer copy paste d'un document de word, pensa que em torno boja per poder.ho publicar!

;)

Montse ha dit...

Sandra, bona feina!! què us sembla si intentéssiu trobar imatges relacionades amb els déus?

Elena ha dit...

Sandra!
Molt bon treball! La veritat és que tot el que has posat, és molt interessant.
Adeuuu!

Aina ha dit...

Sandra!
Molt bona recerca! Es molt interessant tot el que has posat
Adeu

Ruth ha dit...

La mitologia grega está plena de molts mites impressionants!

Hades, déu dels inferns, era un déu amb el qual no m'haguès agradat trobar-m'hi mai!

Així que a partir d'ara serè bona perquè no hagin d'enviar-me al Tàrtar!

=)

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts