APOL·LO

Fill de Zeus i Leto, germà bessó d’Àrtemis.

Apol·lo, ajudat per Àrtemis amb el seu arc i les seves fletxes, va acabar amb el gegant Tici, el qual havia volgut violar a la seva mare Leto, per tal de defensar un cop més l’honor d’aquesta.
Es caracteritza per poder fer prediccions.

A causa de la seva capacitat destructiva, és associat a la medicina. Poc a poc, aquesta funció la va passar al seu fill amb Corónide, Asclepio, acollit pels déus després de la seva mort.

Sol ser representat amb instruments musicals en relació a una de les seves funcions més importants: el patrocini de les belles arts, la música i la poesia.

Apol·lo viu a Parnàs o a l’Helicó, al costat de Delfos, on precedeix les Muses a l’exèrcit de la música i l’art poètic. La corona de llorer i la lira són una referència per identificar-lo en les obre d’art.
Febus Apol·lo és generalment assimilat al déu Sol, Heli, el qual, empès davant d’ ell a la deessa Àrtemis/Selene descriu diàriament la seva trajectòria en el cel amb el seu carro solar.

Com a déu de les arts i sobre tot de la poesia, Apol·lo és invocat en moltes obres poètiques, però poques vegades n'és en personatge principal.

Alba Villalmanzo
2n Batx

Comentaris

majka. ha dit…
Alba, ens tens encantats!

M'alegra veure la feina que estàs fent ;)

Només et diria, per acabar de filar prim... que podries posar.nos d'on ha sortit aquest informació i, potser, algun link així, fashion, fashion!

Gràcies per compartir la info!
Montse ha dit…
Alba, ens faltaves tu al bloc. veig que t'has animat a treballar i participar-hi. Gràcies, t'hi hem trobat a faltar.
Estàs fent una bona feina, segueix així.
Andrea Padilla ha dit…
Alba molt bona feina!! Ostres estan molt bé les llegendes que trobes!
un petó

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES