20 de desembre del 2017

OBRES ARQUITECTÒNIQUES DELS ROMANS

Els romans van ser grans enginyers i arquitectes on coneixien molt bé tots els materials que utilitzaven i per això van poder construir molts edificis i d'altres coses que esmentaré. 

LES TERMES
Les termes eren banys públics separats per horaris homes i dones on hi havia tres estances amb temperatures diferents, vestidors, saunes... El bany fred era anomenat frigidarium, el bany tebi tepidarium i el bany calent caldarium. 

Les termes que he esmentat abans eren termes de mida normal, en canvi els romans a l'època imperial van construir grans termes de luxe on disposaven de moltes més coses.

Les tres estances amb temperatures diferents


ELS TEMPLES

Els temples eren una residència de les divinitats. 

Al principi els temples primitius eren circulars o de planta quadrada, però més tard es va construir amb una planta rectangular. 

S'hi accedia per una escala, ja que estava situat sobre un podium, els fidels no hi tenien accés.
Temple Romà de Vic 
LES BASÍLIQUES
Les basíliques eren edificis situats al fòrum, estaven dividits en tres naus on estaven separats per columnes, la nau central i les naus laterals.
Era un lloc on els ciutadans anaven a les reunions o a fer concentracions de persones laborals.
Basílica Romana 
PONTS 

Els ponts van ser construïts per travessar rius o terrenys accidentats en el qual van estar tan ben construïts que alguns encara es fan servir però amb una mica de restauració.
La seva estructura era uniforme i es basaven de l'arc de mig punt, els pilars que eren els que sostenien els arcs.



                                       Pont de Martorell

Judit Osuna
1r Batx

5 comentaris:

Unknown ha dit...

És molt interessant descobrir sobre les bases de la nostra cultura, concretament sobre la nostra arquitectura. Potser el que m'ha sorprès més és el fet que les basíliques fóssin edificis dedicats a la política, i no a la religió. Bona entrada!

Unknown ha dit...

És increïble que encara avui dia es conservin i fins i tot utilitzin construccions de tanta antiguitat. El que no m'ha quedat clar del tot, però, és el fet que els fidels no puguessin accedir al podium dels temples. Com és?

Unknown ha dit...

Els romans mai ens han deixat de sorprendres amb tot el que han fet a l'història. A més tenim exemples tant propers, que a vegades ni ens adonem. La llengua mateixa o l'arquitectura, aquests han deixat molt clar que els romans eren gent inteligent i amb idees molt avançades.

Helena ha dit...

Clarament, la seva arquitectura ha servit com a base del l'arquitectura que podem trobar al nostre voltant. Pel que dius respecte a les basíliques, podem afirmar que tenien un interès molt més profund cap a la intel·lectualitat, ja que les reunions i/o concentracions d'aquest caire rebien molta més importància de la que li atribuïm en l'actualitat. Molt interessant!

Unknown ha dit...

Gràcies aquestes obres arquitectòniques que van construir els romans, tenim aquestes meravelles com els temples, les basíliques i sobretot les termes. Molt interessant l'entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts