6 de desembre del 2014

HIDRA DE LERNA

L'Hidra de Lerna era un monstre aquàtic cetònic en la mitologia grega. Aquest monstre tenia forma de serp polifacètica (tenia diversos caps, entre 5 i 100) i el seu alè era verinós. Però el que la feia més perillosa era que quan li tallaven un cap li sortien dos més.
Hèrcules i l'Hidra de Lerna: quadre de Gustave Moreau (1876)  
L'Hidra de Lerna va néixer a partir de la unió d'Equidna (una nimfa meitat humana, meitat serp) i el monstre Tifó.
Com el seu nom indica, vivia al llac de Lerna on hi havia una entrada que ella custodiada que et portava cap a l'inframón.


Mosaic romà de Hèrcules i l'Hidra de Lerna
Aquest monstre mitològic formava part d'un dels dotze treballs (imposats per la deessa Hera) d'Hèrcules, el qual la va matar cremant els seus caps un per un, ja que així no li creixien més, i després tallant-la a trossets. Finalment Hèrcules va untar les seves fletxes amb la sang de l'Hidra, perquè així serien més mortíferes. 

Abril Sala
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres! Quina por l'hidra, era molt difícil de matar-la ja que cada cop que li tallaven un cop ni sortien més. Molt interessant.

Unknown ha dit...

Ostres! Quina por l'hidra, era molt difícil de matar-la ja que cada cop que li tallaven un cop ni sortien més. Molt interessant.

Karina Szabo ha dit...

Es impressionant la diversitat de monstres que tenien a la mitologia grega, i que a sobre al tallar-li un cap en creixessin 2 més. M'ha agradat aquesta entrada, ja que no sabia res d'aquest monstre. Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts