LA PROFECIA DE PERSEU I LA FUNDACIÓ DE MICENES

La fundació de Micenes va ser una obra de Perseu. Perseu era un heroi grec, fill de Zeus i Dànae una mortal. Dànae era filla del rei Argos, el qual també era l’avi de Preseu. És el famós mite de la pluja d’or. Que consistia en què Zeus volia tenir una aventura amb Dànae. El pare la tenia tancada en una habitació de bronze perquè ningú hi pogués entrar. Però Zeus va llençar una pluja d’or que la va deixar embarassada. Després el rei d’Argos, pare de Dànae els va tancar a ella i al seu fill en una caixa i tirar-los al mar. Zeus els va protegir i va fer que arribessin bé a una illa.

                               Mite de la pluja d'or de Rubens

La profecia deia que Perseu mataria el seu avi, rei d’Argos i així fou. Va arriba un dia que aquesta profecia es va complir. Perseu després d'intentar reconciliar-se amb el seu avi, el qual es va negar i va fugir, per por a que la profecia es complís. Després Perseu va ser invitat a uns jocs, on ell va participar en la categoria de tirar el disc. Quan va tirar el disc, va tirar tan fort que matà al seu avi, al cap i a la fi la profecia es va complir.

Després d’això va decidir renunciar el seu tro a Argos i li va canviar el tro Magapentes, un heroi, que era fill del germà d’Acrisi, l’avi de Perseu. I li canvia el tro per Trinit, per tant era Perseu rei de Trinit i Megapentes rei d’Argos. Després d’això va fundar la ciutat de Micenes i va viure allà un llarg temps amb la seva família.

Dibuix de la ciutat de Micenes


Aquí deixaré un Slideshare que explica una mica la història de Perseu i també els diferents mites, entre ells el que he explicat jo.
Júlia Rama
1r Batx

Comentaris

Anònim ha dit…
Una vegada més coneixem una altra aventura de Zeus. I el que l'avi fa em sona molt d'una pel.lícula, que també tanquen el fill i la mare dins un ataut. Però ara no recordo ben be si la pel.li hi tenia alguna cosa a veure amb aquest mite.
Karina Szabo ha dit…
Trobo que no té gaire sentit primer tenir a Dànae ben protegida a la seva habitació i al enterar-se que estava embarassada tirar-la al mar... Sort que Zeus va salvar-la a ella i al seu fill. Ja ho diuen que per l'amor es pot fer de tot. Entenc la fúria de Perseu, però trobo que no calia tampoc matar al rei d'Argos, ja que era el seu avi. Molt bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE

LES CIUTATS ROMANES