21 de maig del 2012

CURIOSITATS ROMANES (II)

Com bé sabreu, cada cultura té les seves curiositat i ja fa poc vam repassar-ne unes quantes de la cultura romana. Avui ampliarem aquesta llista.

  • Els romans es rentaven la cara, les cames, els peus i les dents cada 8 dies. Però a partir del segle III d.C. es va posar de moda el fet de banyar-se i molt rics van començar a construir-se banyeres a casa seva.


Banyera romana

  • L'emperador romà Neró congelava els seus sucs de fruita i els seus vins amb gel. Per tant el podríem considerar l'inventor del gelatí

  • Juli Cèsar va voler celebrar les seves victòries d'Orient invitant durant 6 dies a 260.000 persones en el que va ser el banquet més gran de la història.

  • Las dones fabricaven la seva pròpia base de maquillatge amb vinagre, mel i oli d'oliva. Per aconseguir un color blanc a la cara empraven plom, excrements de cocodril, entre d'altres materials. I per pintar-se els llavis usaven fruites podrides o vi ranci.

  • Popea (esposa de Neró) en tots els seus viatges s'enduia una trentena de vaques. El motiu d'aquest fet tant rar era que cada matí eren munyides i així Popea podia omplir la seva banyera cada matí sense problema.

Popea amb una de les seves vaques


Joan Giralt 
4t ESO 

11 comentaris:

Enric Farrés ha dit...

jo tinc una altre curiositat:

La cosmètica a Roma era una indústria important, la lanolina, que s'usa també avui en dia, era coneguda per les dones romanes. Es treia de la llana de les ovelles i es perfumava fortament per a evitar la seva olor original. Una esclava omplia la seva boca de perfums que ruixava, a continuació, sobre el rostre i el cos de la dama a qui servia.

Susanna Guerra Sala ha dit...

M'ha sorprès el fet de que les dones fabriquessin el seu propi maquillatje amb vinagre, mel i oli d'oliva, és molt curiós. També em sorprèn que els romans anessin a rentar-se cada 8 dies. Bona entrada, molt interessant!

Nerea ha dit...

Doncs es bastant curiós saber amb que es feien les dones el maquillatge, i també bastant fastigós a la vegada.
A les banyeres per el que he vist no eren molt petites? A més a més avui en dia es fan tractaments als spa per relaxar-se amb gels com Neró.
Molt bona entrada Joan.

Danny Baena ha dit...

Molt be Joan,has fet un treball fantàstic,es molt interessant :)

Pol Relloso ha dit...

Aquesta entrada és molt curiosa , és bastant diferent a les altres. És bastant curiós que Neró inventés el gelatí , però les noies es feien el maquillatge d'aquesta manera es estrany i repugnant a la vegada. I Popea no ho hagués pensat mai. Jo hi adjuntaria un vídeo , però en general molt bona entrada.

gràcies per la teva aportació!!!

Laura Salcedo ha dit...

Mai hagués pensat que les dones es maquillaven amb vinagre, oli, plom,excrements...
L'ho que m'ha soptat més és que el consideren el creador del gelat.

Pol Fernández ha dit...

m'ha sobtat molt el que les dones es maquillessin amb vinagre, mel, oli d'oliva, excrements... les dones en aquell temps feien el que fes falta per esta guapes, mai m'ho auges imaginat que feien tot això.

Mireia Pujol ha dit...

Bon dia,
tinc un dubte; Popea es banyava amb la llet de les baques pel seu cutis? gràcies!

Unknown ha dit...

Ai, uix!! Els romans estaven fets uns pors!! Jajaja, nooo, que ja sé que és normal que fa tant de temps no hi hagués els mateixos costums que ara! Però, de veritat, banyar-se cada 8 dies i maquillar-se amb excrements de cocodril, a part de fer-se el bany amb llet de vaca recent munyida, ho trobo repugnant!!!

Molt curiós, Joan. :D

Laia Fernández ha dit...

no en tenia ni idea de cap d'aquestes curiositats. les que més m'han cridat l'atenció han estat la de la higiene dels romans i l'invenció del gelatí. bona entrada!

Meritxell Redondo ha dit...

És increïble com amb només elements de la natura aconseguien fer productes de bellesa ja a l'antiguitat, molt curiós.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts