9 de maig del 2012

CANÇÓ D'ARIADNA

Glénat EDT, la famosa editorial, ha publicat fa poc un nou projecte; Cançó d'Ariadna, d'Irene Roga.

La portada del còmic
Aquest còmic està inspirat en una història de la mitologia grega, que segurament ja tots coneixem. Malgrat tot, és una barreja de moltes altres i de molts personatges de diferents mites, així que no ens en hem de fiar, eh?


Irene Roga, foto de l'autora del còmic.

La cançó d'Ariadna explica la història d'Ariadna, filla única del rei Kreios de Athamenia, una regió protegida per la deessa Atena. Aquesta noia està profundament enamorada del jove hereu de Bathmos, Órelan, amb qui es compromet en secret.

Les coses comencen a anar malament quan una misteriosa dona decideix casar-se amb el pare d'Ariadna i el convenç de casar-la amb Iacos, hereu del regne de Ptolemos, que adoren la deessa Gorgona. A la història hi apareixen també Gorgones, Pegàs, el Faune o la mateixa Atena.

Els crítics recomanen l'obra per la forma de dibuix dels personatges o de les seves robes hel·lèniques.



Imatge del còmic

En fi, una magnífica història relacionada amb el món grec que tant ens agrada.

Aquí hi deixo un link per si us interessa el còmic.



Irene Roga és l'autora del cartell que anuncia l'Expomanga 2012 que se celebrarà els dies 11, 12 13 de maig a Madrid.



Anahí Domínguez 
2n batx 

10 comentaris:

Víctor Almazán ha dit...

La veritat es que m'agradaria llegir aquest còmic. Crec que és una bona forma de barrejar la miologia amb la diversió i el manga. He estat buscant i he trobat altres còmics mitològics com aquest d'Atenea:
http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&sa=N&biw=1024&bih=475&tbm=isch&tbnid=9whsVa1t7-jY2M:&imgrefurl=http://mujermaravilla.blogspirit.com/archive/2009/07/10/athena-de-marvel.html&docid=3wOv9WwKJsg7NM&imgurl=http://i675.photobucket.com/albums/vv113/erick_nerites/Athena01-Cov-Renaud.jpg%253Ft%253D1247257107&w=600&h=900&ei=QU2qT_DIKoON8gO06aT9BA&zoom=1&iact=hc&vpx=732&vpy=68&dur=2831&hovh=275&hovw=183&tx=78&ty=179&sig=112103390829218930371&page=1&tbnh=152&tbnw=100&start=0&ndsp=13&ved=1t:429,r:5,s:0,i:81

Laia Fernández ha dit...

Renoi! Quina història! Pel que he llegit sembla una d'aquelles telenovel·les sudamericanes tan embolicades...! Aquest llibre podria ser un material didàctic per les generacions futures de l'institut. bona entrada:)

Clàudia Martínez ha dit...

Bona idea aquesta de barrejar mitologia amb els cómics! Sempre es fan pel·lícules, llibres, però mai havia sentit a parlar dels cómics!! bona entrada!:D

Joan Giralt ha dit...

Tot i que no crec que me'l llegeixi s'ha de dir que sempre és bo que es recuperi la cultura clàssica tan en llibres, pel·lícules, etc.

Laura Salcedo ha dit...

És una bona idea aixó de que fasin llibres de mitologia, així quan ho llegeixes aprens i tu pases bè. Però et pots refiar del còmic?

Susanna Guerra Sala ha dit...

És genial això de fer llibres, comics i películes sobre totes les històries que van passar antigament, així ens en fem una idea. Bona entrada!

Adrià ha dit...

És fascinant la quantitat de pel·lícules, llibres (i en aquest cas còmic) que s'inspiren en la mitologia clàssica, esprem que aquest nou còmic dongui una bona imatge d'aquesta impresionant cultura.

Bona entrada!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Està molt bé que avui dia es recordi tant la mitologia grega i fins i tot es facin còmics. M'ha cridat l'atenció sobretot els personatges, que no els havia escoltat mai, i com está dibuixat. M'ha agradat perquè es una forma divertida de apendre mitologia grega o altres sense tenir la necessitat de veure un documental.

Yasmina Ketami ha dit...

Molts mites i historiees gregues han donat peu a molts còmics, històries i pel.licules actuals! L'historia d'Ariadna dona molt per fer una història i més un còmic on pots retratar tan la roba com els pentinats, com costums etc..
Esta molt bé aquesta entrada! moltes gràcies.

Alba Masnou ha dit...

Caram! No havia sentit a parlar d'aquest manga. Em sorprèn sobretot que una autora espanyola tingui un estil tan japonès, es nota que hi ha treballat molt i ha estat molt influenciada. He llegit que en aquesta obra, com passa amb molts gaijin, el fet de ser en un únic volum fa que no es puguin desenvolupar bé els personatges i la història. S'agraeix que hi hagi entrades relacionades amb el manga!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts