6 de maig del 2009

MENHIR TROBAT AL PLA DE LES PRUNERES DE MOLLET



Fa dues setmanes van trobar al parc de les Pruneres de Mollet del Vallès, on actualment s’està construint un aparcament soterrat i unes urbanitzacions a la mateixa zona, una pedra de grans dimensions, aproximadament d’uns 5 metres i mig. Segons el que creuen, és una estàtua menhir del neolític. Una de les cares de la peça mostra alguns elements decoratius i a l’altra, apareix un rostre. Aquesta troballa es podria remuntar a 2.500 anys abans de Crist.

Tot i així, encara s’han d’acabar d’especificar i d’analitzar les seves característiques i el valor que té arqueològicament, ja que podria ser molt alt. Per aquest mateix motiu, l’Ajuntament de Mollet, juntament amb la Direcció General de Patrimoni Arqueològic del Departament de Cultural de la Generalitat, ha realitzat diverses accions per tal de fer el corresponent informe, que determinarà el que s’haurà de fer amb aquesta resta.

De moment, respecte les obres que s’estaven portant a terme en aquell espai, han prohibit l'excavació de la zona on l’empresa responsable de les obres va localitzar la pedra. Únicament, s’estan fent treballs a la superfície.

Per tant, ja veieu que abans de grecs i romans, a les nostres contrades ja hi havia vida, i quina vida...

Notícia extreta del diari 9 Nou.

Elena Martínez
4rt ESO

9 comentaris:

majka. ha dit...

Gràcies, elena, per penjar la notícia. Justament avui en parlàvem a classe, ja que la Raquel també l'havia llegit.

Espectacular les dimensions de la pedra!

;)

Annia ha dit...

És impresionant el trobar un menhir d'aquestes dimensions en un lloc actualment tan urbà.
No se sap de ben cert la funció dels menhirs ja que han trobat funcions diverses, com per exemple: un signe funerari ja que es creu que la pedra fixava l'esperit dels morts, un signe sexual, ja que representava el membre viril... de fet alguns pobles primitius encara creuen en la posibilitat del menhir com talismà fertilitzant.

mireia ha dit...

Que fort que hagin trobat aquest menhir! Cada vegada a la nostra comarca hi ha més runes romanes :)
Cal dir que és molt gran!

Cristinabm ha dit...

Ave!
Casualment jo vaig estar a Mollet la setmana passada i vaig passar per l'aparcament on s'ha trobat el menhir=)
Vale!!

Teresa ha dit...

Quina casualitat, Cristina. Si és que estàs a tot arreu...
Per cert, el vas veure, el menhir?

Cristinabm ha dit...

No, llàstima que no el vaig poder veure; però els amics amb qui anava, que són de Mollet, em van explicar que quan l'home que està construint l'aparcament va trobar el menhir, volia continuar com si res.Que fort eh!

Montse ha dit...

És una llàstima Cristina que no el poguessis veure, ja que estaves per allà. Ha de ser excepcional poder contemplar una pedra d'aquestes dimensions...

Judith ha dit...

És una notícia molt sorprenent ja que aquesta pedra com diu la majka es d'una dimensions enormes

Cinta ha dit...

Que interesssant que tant a prop de casa nostra hi hagin restes romenes
Gracies Elena per mantenir-nos al corrent de l'actualitat ;). Realment ara que veig la fotogafia te unes dimencions enormees.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts