20 de maig del 2009

NECRÒPOLIS ROMANA I PALEOCRISTIANA DE TARRAGONA

La Necròpolis Romana i Paleocristiana de Tarragona és un dels monuments més importants de l'època romana que avui dia es poden trobar a la ciutat.
Va ser el lloc de inhumació per molts avantpassats romans tarragonins fins a ciutadans del segle VII, fins que uns anys més tard, cap a mitjans del segle XX del 1923 al 1933 es van duu a terme unes excavacions que va demostrar que el que antigament va ser cementiri per milers de romans tarragonins, actualment era un cementiri paleocristià.

Els diferents sepulcres que podem trobar a la necròpolis són dels enterrament més simples amb àmfores o teules, mausoleus, sàrcofegs, fins a taüts de fustes. Un dels monuments més importants de la necròpolis ès la NINA D'IVORI és una nena que va aparèixer al cementiri dins d'un sarcòfag cap al segle IV dC. Aquesta necròpolis es pot visitar en el Museu Arquèologic de Tarragona. També va ser declarada com Patrimoni de la Humanitat dels Països Catalans cap a l'any 2000.





















Judit Vàzquez
4rt ESO

10 comentaris:

mireia ha dit...

:O Aquí els que anavem a l'escola els Pinetons, vam anar-hi, i me'n recordo d'aquesta nina que era molt guapa!
Molt bona la informació

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràces Judith! Està molt bé aquest article:)
Jo havia anat de petit i la veritat quan ho veus mai diries que és una necròpolis!
un petó!

Jony ha dit...

Molt bé Judith, gràcies per informar-nos.
La Necròpolis Romana i Paleocristiana de Tarragona es molt interessant sembla mentira que va ser el lloc de inhumació
gracies Judith

Elena ha dit...

Molt bé Judith! Gràcies per publicar aquesta nova notícia.
És molt interessant.
unpetó.

Ivan ha dit...

El que m'ha sorprés més ha sigut la part sobre la nina d'ivori. Merci Judith!!

Aina ha dit...

Judith està molt bé la noticia. És molt interesant. Hem pregunto com era la nena d'Ivori. Gracies Judith per penjar aquesta informacó que ens ajudarà a tots a informarnos millor sobre les coses que passen.

Avee!

Cinta ha dit...

És cert si que hi vam anar amb el cole :D i va ser molt guaii i la nina si si que era guapa! gracies Judith per fer-me recordar aquells dies d'infantesa.. :)

beeRtaa ha dit...

És veritat, Tarragona és una font de restes romanes. Gracies per il·lustrar-nos una d'aquestes restes com la Necropolis o la nina d'Ivori.

Duna i Berta.

Montse ha dit...

Judit, m'agrada que estiguis alerta de les notícies. Fa poc vàrem anar a Tarraco, te'n recordes?

Teresa ha dit...

Nosaltres, el clàssics de l'Albéniz, hem anat aquest any a Empúries i segurament l'any que ve tocarà Tarragona. Gràcies per anar-nos preparant, Judit!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts