9 de maig del 2009

MAGNA CELEBRATIO



Fa dues setmanes, se suposava que se celebrava la Magna Celebratio a Badalona, i així va ser fins que va arribar el diumenge. A causa del malaurat temporal que va fer es va suspendre i molta gent, incloses nosaltres, es van quedar sense gaudir d’aquesta celebració.


Nosaltres, com molta gent, vam estar esperant que el temporal millorés, però veient que no era així, vam abandonar tota la esperança de poder veure en viu i en directe com era la vida dels romans i quins eren els seus hàbits. Mitjançant un reportatge d’investigació, vam poder escoltar una senyora dient literalment: “ Surti el sol o no, tot s’ha suspès”. També vam escoltar, mentre seguíem investigant, que és probable que facin la festa un altre dia, però no ho podem assegurar, ja que només va ser una suposició de la senyora.


La primera part del treball constava del powerpoint amb les activitats del 2008 de la Magna Celebratio, i aquí hem fet un article amb les diferències de les activitats de l’any passat amb les d’aquest any i les noves incorporacions del 2009.


2008



Sexe i moral a Roma: Un historiador explicava els tabús entorn el sexe i els temes mes íntims dels romans.


Pictor imaginarius : Uns especialistes en restauració feien un taller en el que s’aprenia les tècniques per pintar les parets de les domus romanes, sobretot les benestants.


Pulchritudo feminae: Era un taller on t’ensenyaven com era la perruqueria, la depilació i el maquillatge a l’època romana.

Castra necesaria: Era una reproducció d’un campament militar roma que podies visitar. Amb la seva artilleria i indumentàries.

Legio VII Gemina: Demostració del funcionament d’una unitat legionària, tècniques de combat, entrenaments, etc.

Gladiatores: Exposició de la indumentària dels gladiadors, explicació dels entrenaments i dels seus hàbits.

Ludi Gladiatori: Demostració d’ una lluita de gladiadors, amb les seves diverses vessants, i la desfilada triomfal.



2009



Nous títols: Es presenten els nous títols literaris de la col·lecció Baetulo Quotidiana, que aquesta vegada la seva temàtica girarà entorn la medicina, joieria i teixits.

L’origen de les ciutats romanes a Catalunya: Un arqueòleg fa una explicació de com es va produir l’arribada dels romans a Catalunya i la seva expansió.

Los bajos fondos: El director del museu de Cantàbria fa una explicació de com eren els barris marginals romans i els seus conflictes: prostitució, robatoris, assassinats ...

Vida i mort a l’època romana: Taller on es coneixien les cerimònies fundamentals d’un romà des del seu naixement fins a la seva mort.

Cistarius: Taller on ensenyen com es feien els cistells, on les dones posaven el menjar quan anaven al mercat i els diferents models que hi havia.

Romanorum vita: En un dels carrers escenifica com era un dia normal en la vida d’un roma, que feia i quines eren les relacions entre ells.

Baetulo ludens: Pots jugar a jocs d’estratègia que es jugaven en aquella època.



Hi heu estat?

Si hi heu estat, us ha agradat?


Sara Martínez

Thaïs Garcia

5 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Sara i Thaïs per la vostra crònica i per la comparació entre les activitats que s'han realitzat aquests dos últims anys.
Llàstima del temporal que va obligar a suspendre alguns actes.

Jony ha dit...

Molt bé es molt interessant aquesta entrada que heu fet de la Magna Celebratio.La veritat es que no en sabia gaire però gracies per la informació

seguiu així i treballeu com ara

Teresa ha dit...

Molt bé noies, m'agrada això del reportatge d'investigació! Heu superat amb molt d'enginy les condicions metereològiques, que us van impedir fer el reportatge en profunditat que us havíeu proposat.

Thaïs ha dit...

Ave!
Un reportatge d'investigació, va ser l'única solució que vam trobar! i bé ens ho vam passar bé i tot, la dona rossa no se'n va adonar.. però gràcies a la nostra oïda i la nostra astucia vam poder trobar la informació que necessitavem de bona font, ja que semblava ser una de les persones que ho organitzaven tot!
Vale!

AnaPovea ha dit...

Uolaaaa=)

Crec que mai havia estat a la "Magna Celebratio" igual he passat pel davant i no m'he donat ni compte del que estava passant. Tot i això, no descarto anar-hi algun any més endavant. Pel que van explicar el Surrà i la Thaïs a la exposició i el que es veu a l'article ha de ser interessant.
I res més a dir. Que enhorabona pel treball.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts