22 de maig del 2009

àGORA

Aquesta pel·lícula, anomenada Agora, és una pel·lícula dirigida pel jove director espanyol Alejandro Amenábar. Coneixem aquesta pel·lícula per la seva estrena al Festival de Cannes (França), aquesta mateixa setmana, per cert va rebre molt bones crítiques i impressions.

És una pel·lícula rodada a Malta que tracta d'un drama històric centrat en Hipàtia que va ser una filòsofa, i mestra neoplatònica romana natural d'Egipte, especialment va destacar en les matèries de matemàtiques i astronomia, va dirigir l'Escola neoplatònica d' Alexandria a principis del segle V, va ser assassinada cap a l'any 415 pels cristians.

L'argument se situa a l'antic Egipte, on explica unes revoltes; l'antiga història de la Biblioteca d' Alexandria, aquesta lluita per salvar el món antic. Amb ella també estarà un insaparable esclau anomenat Davo, l'esclau amagarà
a la seva mestressa l'amor que té amb la filòsofa.


Els personatges principals són els seguents:

Hipàtia
Evans
Ershadi
Davo
Orestes
Peter
Theophilius
Sidonia
Olympius
Hierax
Cyril

A continuació us deixo amb un breu resum de la pel·lícula Agora de la qual es parlarà molt aquest any:






I recordeu, d'aquí poc s'estrenara en el cinema, aquí haurem d'esperar encara una mica, després que s'hagi fet oficial en el Festival de Cannes, en els cinemes s'estranarà el 2 de setembre.

Vinga clàssics, clàssiques al setembre cap al cinema a veure la gran estrena del moment Agora i d' un director de la casa: Alejandro Amenábar .


Judith Vázquez
4t ESO

4 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Judit, ja tinc ganes de veure la pel·lícula, a més la crítica la deixa molt bé.

Jony ha dit...

molt bé Judit per explicar-nos una mica l'argument de la pel·lícula a veure si el curs que ve la anem a veure al cine.

Anònim ha dit...

Gràcies per informar-nos d'aquesta pel.lícula, que sugurament serà impressionant. Crec que serà la primera pel.lícula espanyola que veure ...
Encara que també he de dir que si no m'equivoco, i la trama va de la revolta egípcia contra els romans, per el que he vist al trailer, ho pinten afavor dels romans. Espero equivocar-me, perque els egípcis tenien motius de sobres per fer aquesta revolta. Igualment, sigui com sigui, serà una pel.lícula molt interesant de veure.

Ana Rosa ha dit...

Ave!!
Te molt bona pinta aquesta pel·licula, intentaré anar a veure-la al cinema o ho proposaré per anar a veure-la amb la classe de llatí, pot ser interessant.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts