24 de maig del 2009

ELS PLÀNOLS DE LA TARRACO ROMANA ES PODEN CONSULTAR A TRAVÉS D'INTERNET

Tots els plànols i la documentació derivada de les excavacions de la Tarraco romana que s'han fet a la ciutat de Tarragona des de finals del segle XIX fins a l'any 2004 es poden consultar a través d'Internet.

Els plànols arqueològics de Tarraco són el resultat d'un projecte impulsat per la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona i per l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), realitzat entre els anys 2005 i principis de 2007 . La regidora de Patrimoni de Tarragona, Rosa Rossell, va explicar que l'obra és el fruit d'un treball de documentació i digitalització de les fonts bibliogràfiques i administratives de les excavacions i troballes arqueològiques portades a terme en la ciutat de Tarragona, des del segle XIX fins a desembre de l'any 2004 .


La informació arqueològica recollida prové dels treballs que han fet 61 arqueòlegs i s'ha contat amb la col·laboració de les empreses d'arqueologia que treballen a la ciutat i el suport de la Reial Societat Arqueològica Tarragonina. La important activitat arqueològica realitzada a Tarragona, ha fet necessària una compilació en una planimetría arqueològica dels nombrosos vestigis conservats o documentats. Han dit que era necessari recollir tota la informació per a posar-la a l'abast de tots els agents que intervenen en el tractament del patrimoni arqueològic, tant des del camp de la investigació com des del de la gestió arqueològica de l'urbanisme i de la difusió i projecció d'aquest passat. La directora del ICAC, Isabel Rodó, ha remarcat que es tracta d'una experiència pionera a Espanya i que diverses ciutats, fins i tot Mèxic i Xile, s'han interessat ja per copiar-ho.

La documentació es podrà consultar a través de les webs del ICAC, el Museu d'Història i el departament de Patrimoni de la Generalitat.


Informació extreta de www.imperioromano.com/blog/

Mireia Vidal

4rt ESO

1 comentari:

Teresa ha dit...

Molt interessant la teva entrada. I molt útil. Com a professora, considero que aquesta serà una eina molt pràctica per treballar l'urbanisme de la capital de la Tarraconense.
Us animo a continuar amatents a les darreres novetats referents al món clàssic i compartir-ho amb els altres!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts