24 de maig del 2009

ELS PLÀNOLS DE LA TARRACO ROMANA ES PODEN CONSULTAR A TRAVÉS D'INTERNET

Tots els plànols i la documentació derivada de les excavacions de la Tarraco romana que s'han fet a la ciutat de Tarragona des de finals del segle XIX fins a l'any 2004 es poden consultar a través d'Internet.

Els plànols arqueològics de Tarraco són el resultat d'un projecte impulsat per la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona i per l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), realitzat entre els anys 2005 i principis de 2007 . La regidora de Patrimoni de Tarragona, Rosa Rossell, va explicar que l'obra és el fruit d'un treball de documentació i digitalització de les fonts bibliogràfiques i administratives de les excavacions i troballes arqueològiques portades a terme en la ciutat de Tarragona, des del segle XIX fins a desembre de l'any 2004 .


La informació arqueològica recollida prové dels treballs que han fet 61 arqueòlegs i s'ha contat amb la col·laboració de les empreses d'arqueologia que treballen a la ciutat i el suport de la Reial Societat Arqueològica Tarragonina. La important activitat arqueològica realitzada a Tarragona, ha fet necessària una compilació en una planimetría arqueològica dels nombrosos vestigis conservats o documentats. Han dit que era necessari recollir tota la informació per a posar-la a l'abast de tots els agents que intervenen en el tractament del patrimoni arqueològic, tant des del camp de la investigació com des del de la gestió arqueològica de l'urbanisme i de la difusió i projecció d'aquest passat. La directora del ICAC, Isabel Rodó, ha remarcat que es tracta d'una experiència pionera a Espanya i que diverses ciutats, fins i tot Mèxic i Xile, s'han interessat ja per copiar-ho.

La documentació es podrà consultar a través de les webs del ICAC, el Museu d'Història i el departament de Patrimoni de la Generalitat.


Informació extreta de www.imperioromano.com/blog/

Mireia Vidal

4rt ESO

1 comentari:

Teresa ha dit...

Molt interessant la teva entrada. I molt útil. Com a professora, considero que aquesta serà una eina molt pràctica per treballar l'urbanisme de la capital de la Tarraconense.
Us animo a continuar amatents a les darreres novetats referents al món clàssic i compartir-ho amb els altres!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts