MENJARS A L'ANTIGA ROMA

Els menjars a l'antiga Roma estava relacionat amb el nivell social o per nivell econòmic, és a dir, els pagesos no consumien el mateix menjar que el rei o els nobles.

Plebeus
Els plebeus eren el mes pobres de la societat romana, aquests eren els seus aliments: un aliment bàsic era el pa, que es produïa gràcies a la farina. També menjaven llegums i verdures, com ara llenties, faves, cigrons, col, ceba... L'oli i les olives s'utilitzava per acompanyar el plat. També produïen formatge. El peix també era útil i popular.

L'esmorzar típic

Rics
Els rics tenien més diversitat d'elements i productes per consumir. La carn era un aliment popular entre els rics, com la carn de porc, de vedella, de xai i aus. El marisc i el peix també es consumia (peix fresc, calamars, ostres...) Llavors exportaven fruites exòtiques (figues, dàtils, magranes...) i espècies i herbes (pebre, canyella, i herba com alfàbrega i menta). Per beure, el vi era la beguda més habitual, que normalment s'acompanyava d'aigua o el perfumaven amb mel o herbes.

També hi havia aliments en comú, com el garum que era una salsa de peix, els ous i la mel.

Àpats dels romans
Normalment els romans feien 3 àpats al dia: el esmorzar (Ientaculum) que era pa amb formatge i fruita, el dinar (Prandium) menjaven les restes del dia anterior, i el sopar, que era un banquet, sobretot pels rics.

         Banquet romà


Jordi Vilarrasa
1r Batx

Comentaris

Pol Fernàndez ha dit…
L'entrada explica com l’alimentació a l’antiga Roma variava segons la classe social. Els plebeus menjaven aliments bàsics com pa, llegums i peix, mentre que els rics gaudien de carn, marisc i fruites exòtiques. També menciona els tres àpats diaris i alguns aliments comuns com el garum. M’ha agradat la diferenciació clara entre rics i pobres i el detall sobre aquesta salsa típica. Bon treball Jordi!

Entrades populars d'aquest blog

LES CASES ROMANES

L'ESCRIPTURA GREGA

LA SOCIETAT ROMANA