UNA FUGIDA AMOROSA D'APOL·LO I DAFNE

 La història d'Apol·lo i Dafne és una d'aquelles llegendes que exploren el poder de l'amor no correspon a les seves conseqüències. Apol·lo, el déu de la música, la poesia i el sol, es va enamorar perdudament de Dafne, una nimfa que preferia la llibertat i la vida a la natura abans que l'amor d'un déu. 

Tot va començar quan Apol·lo es va burlar d'Eros, el déu de l'amor, per la seva capacitat de fer que els altres es fessin enamorar. Per venjar-se, Eros va disparar dues fletxes màgiques: una, amb una punta d'or, per fer que Apol·lo s'enamorés perdudament de Dafne, i una altra, amb una punta de plom, perquè Dafne rebutgés l'amor d'Apol·lo. 




Apol·lo, atrapat pel seu amor, va començar a perseguir a Dafne sens descans. Però ella, farta de la situació, va córrer fins que va demanar ajuda al seu pare, el riu Peneu. El seu pare, va salvar-la, va transformar Dafne en un arbre de llorer. Quan Apol·lo va jurar que el llorer seria l'arbre sagrat de la seva família i el va adoptar com a símbol de la seva eterna passió. 

Aquesta història, més que una simple narració d'amor no correspost, reflexiona sobre la llibertat individual i la fugida davant la imposició d desitjos aiens. L'arbre de llorer, símbol de la transformació de Dafne, és un recordatori de la llibertat que ella va escollir fins al final.


Aya El Kelai
1r Batx

Comentaris

Martina Pareras ha dit…
Bona entrada! Després de la transformació de Dafne a un llorer, Apol·lo va decidir honrar-la portant sempre una corona de llorer. Aquesta, s'acabaria convertint en un dels atributs més característics d'aquest déu. A més, arrel d'això, a l'antiga Grècia les corones de llorer es van començar a utilitzar com a premis en els Jocs Pítics. Unes proves atlètiques i competicions artístiques que se celebraven en honor a Apol·lo.
Bruna Safont ha dit…
Molt bona entrada! La part interessant de la història també és que es pot veure que els deus també són afectats pels poders d'altres deus i tenen un comportament ben humà, fent així que els deus siguin com "humans amb poders" ja que tenien un comportament molt similar al dels humans.
Aina Cruz ha dit…
Molt bona entrada! Aquest mite sobre Apol·lo i Dafne il·lustra perfectament com els sentiments, fins i tot entre els déus, poden ser tan intensos i complexos com els dels humans. També és fascinant com els elements naturals es transformen en símbols culturals amb un gran significat. El fet que la llibertat de Dafne sigui immortalitzada en la forma d'un arbre no només reforça la idea del sacrifici personal, sinó també la transcendència dels desitjos humans i divins
Maria Cruz ha dit…
Molt bona entrada! És fascinant com combines els elements de venjança divina, desig incontrolable i la lluita per la llibertat personal. És molt interesant com la transformació de Dafne en un arbre llorer no només simbolitza la seva fugida definitiva, sinó també una victòria poètica sobre la imposició dels desitjos dels altres.
Andrea Farre ha dit…
Bona entrada! M'agrada perquè explica molt bé la història d’Apol·lo i Dafne, destacant el conflicte entre l’amor imposat i la llibertat personal. És interessant veure com Eros juga un paper clau en la tragèdia amb les seves fletxes màgiques, i com Dafne prefereix perdre la seva forma humana abans que renunciar a la seva llibertat. M’agrada com es relaciona l’arbre de llorer amb la decisió de Dafne, convertint-lo en un símbol de força i independència. És una història que ens fa pensar en la importància de ser lliures per triar el nostre camí.
Oscar Lujan ha dit…
Bona informació! Em sembla interessant totes les qualitats que podem veure en els diferents deus grecs tal com Apol·lo. Trobem qualitats o maneres de comportar-se molt humanes en els Déus grecs i realment són molt similars als humans. En aquest cas podem veure que (tot i sobre a la influència d'una fletxa) Apol·lo s'enamora perdudament d'una nimfa (Dafne) i perd el cap per aquesta.
Un altre fet interessant és el fet que els deus entre ells es tiraven malediccions o utilitzaven els seus poders en la contra dels altres per venjar-se d'alguna actuació en concret. Aquest fet és també comú en els humans.
Mariam El Lahioui ha dit…
Molt bona entrada Aya! M'ha agradat com has explicat el mite d'Apol·lo i Dafne, posant en indecisió la llibertat de Dafne o l'amor no correspost d'Apol·lo, com a venjança d'Eros. És interessant com Apol·lo sent la figura dominant en la bellesa, música, poesia i llum contrasta amb la seva humillació en caure pres de l'amor no correspost per la nimfa. Realitzant una mica més de recerca, m'he trobat amb una curiositat molt interessant del mite, aquesta metamorfosis de la història d'Apol·lo i Dafne va tenir molta influència en el relat de "Somni d'una nit d'estiu" del gran escriptor William Shakespeare, aquesta obra està plena de similituds i metàfores de la llegenda d'Apol·lo i Dafne.
Ona Coll ha dit…
Bona entrada Aya. Has transmet de manera molt interessant la bellesa i la intensitat de la història d'Apol·lo i Dafne d'una manera captivadora. La descripció del conflicte entre l'amor no correspost d'Apol·lo i el desig de llibertat de Dafne esta molt ben explicat. M'ha agradat especialment com has destacat el paper d'Eros amb les fletxes que determinen el destí dels personatges i com això desencadena tota la tragèdia.
Jana Bosch ha dit…


M'ha agradat molt la teva entrada, Aya!
M'ha agradat molt la forma com has destacat la idea de la llibertat individual en la història de Dafne. Crec que també podries haver explicat una mica més sobre la simbologia del llorer en la cultura grega, com la seva associació amb la victòria i els jocs olímpics.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCRIPTURA GREGA