LA PROSTITUCIÓ MASCULINA A L'ANTIGA ROMA

A l'antiga Roma, la prostitució era una activitat que era acceptada per la gent, amb la participació tant de dones com d'homes. Tot i que la prostitució femenina és la més coneguda, a l'antiga Roma els homes també donaven aquest servei per guanyar diners.

La gran majoria dels seus clients eren dames importants amb molta riquesa, tot i que també era comú que hi anessin homes. Per aclarir, l'homosexualitat a l'antiga Roma no es veia com una raó per castigar la gent, o per què els fes vergonya (almenys no en aquell moment).

                                  Anònim, segle I d.C, Pompeia

DIFERÈNCIA ENTRE LES DONES I ELS HOMES

Una diferència molt notòria entre les dones prostitutes i els homes era que la majoria de dones que es prostituïen eren de classe baixa, però no era el mateix cas que els homes. En el cas dels homes, aquest cobraven molt més al oferir aquest servei, el que suposava una millor vida.

Es diu que per l'any 200 d.C. hi havia carrers on els prostituts es reunien per treballar en aquest servei. Els llocs es deien statio cunnulingiorum era un lloc habitual on els homes oferien aquestes pràctiques.

                             Tresor de Warren, Anònim, segle I d.C
COMPETÈNCIA ENTRE DONES I HOMES

La fama d'aquest homes mai era dolenta, va arribar un punt que les prostitutes es van queixar de la gran competència que suposaven els homes. La majoria d'aquest eren atletes musculosos o gladiadors, normalment estaven ben dotats.

FINALITZACIÓ D'AQUEST PERIODE

Aquest servei es va veure obligat a tancar per l'influencia del cristianisme, i l'homosexualitat suposava un pecat. A més, els demes actes (a part de l'homosexualitat) poc ortodoxos van ser igualment prohibides (l'església dictava que el sexe només era per procrear i que qualsevol acte seria castigat).

                       Donació de Constantí, segle XIII, Basílica de San Pere

Es pot observar que abans que arribés el cristianisme a Roma, tant la prostitució (d'homes i dones) com l'homosexualitat eren vistes de manera normal. A l'arribada del cristianisme, aquesta normalitat va desaparèixer, fent que la percepció que tenia el poble cap a aquesta canviés.

Si voleu saber més sobre aquest tema, aquí en teniu un vídeo:


Juan Manuel Jimenez 
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LES CASES ROMANES

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)