UNA FUGIDA AMOROSA D'APOL·LO I DAFNE

 La història d'Apol·lo i Dafne és una d'aquelles llegendes que exploren el poder de l'amor no correspon a les seves conseqüències. Apol·lo, el déu de la música, la poesia i el sol, es va enamorar perdudament de Dafne, una nimfa que preferia la llibertat i la vida a la natura abans que l'amor d'un déu. 

Tot va començar quan Apol·lo es va burlar d'Eros, el déu de l'amor, per la seva capacitat de fer que els altres es fessin enamorar. Per venjar-se, Eros va disparar dues fletxes màgiques: una, amb una punta d'or, per fer que Apol·lo s'enamorés perdudament de Dafne, i una altra, amb una punta de plom, perquè Dafne rebutgés l'amor d'Apol·lo. 




Apol·lo, atrapat pel seu amor, va començar a perseguir a Dafne sens descans. Però ella, farta de la situació, va córrer fins que va demanar ajuda al seu pare, el riu Peneu. El seu pare, va salvar-la, va transformar Dafne en un arbre de llorer. Quan Apol·lo va jurar que el llorer seria l'arbre sagrat de la seva família i el va adoptar com a símbol de la seva eterna passió. 

Aquesta història, més que una simple narració d'amor no correspost, reflexiona sobre la llibertat individual i la fugida davant la imposició d desitjos aiens. L'arbre de llorer, símbol de la transformació de Dafne, és un recordatori de la llibertat que ella va escollir fins al final.


Aya El Kelai
1r Batx

Comentaris

Martina Pareras ha dit…
Bona entrada! Després de la transformació de Dafne a un llorer, Apol·lo va decidir honrar-la portant sempre una corona de llorer. Aquesta, s'acabaria convertint en un dels atributs més característics d'aquest déu. A més, arrel d'això, a l'antiga Grècia les corones de llorer es van començar a utilitzar com a premis en els Jocs Pítics. Unes proves atlètiques i competicions artístiques que se celebraven en honor a Apol·lo.
Bruna Safont ha dit…
Molt bona entrada! La part interessant de la història també és que es pot veure que els deus també són afectats pels poders d'altres deus i tenen un comportament ben humà, fent així que els deus siguin com "humans amb poders" ja que tenien un comportament molt similar al dels humans.

Entrades populars d'aquest blog

LES CASES ROMANES

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)