HÈRCULES I ELS SEUS DOTZE TREBALLS

La llegenda d'Hèrcules és una de les mes conegudes de la mitologia grega i relata les gestes d'un heroi que va haver de complir una sèrie de treballs impossibles per remidir-se i demostrar la seva força sobrehumana. 

Hèrcules, fill de Zeus i d'Alcmena, era conegut per la seva força descomunal i la seva gran valentia. Però la seva vida no va ser fàcil. La deesa Hera, gelosa de la seva mare, va fer que Hèrcules fos víctima d'una maledicció que el portaria a matar la seva pròpia família. En veure els seus actes, Hèrcules va caure en una gran desesperació i va buscar el perdó dels déus. 

Hèrcules va representar davant del rei Euristeu, qui li va imposar dotze treballs gairabé impossibles com a penitència. Aquests incloïen, entre altres, matar el lleó de Namea, capturar la cèrvola d'Àrtemis, netjar els Estables d'Augies, robar les pomes d'or de les Hespèrides i derrotar a la Hydra de Lerna. 

Una de es gestes més conegudes d'Hèrcules va ser la seva vistòria sobre el lleó de Namea, una bèstia tan forta que els seus atacs eren invulnerables. Hèrcules, després d'una llarga lluita, aconseguieix estrangular el lleó amb les seves pròpies mans i va vestir-se amb la seva pell com a símbol de la seva força. 

Les seves aventures van posar a prova no només laseva força física, sinó també la seva intel·ligència i determinació. Malgrat les dificultats, Hèrcules va aconseguir complir tots els treballs. Però, en la seva última tasca, va ser enganyat per Hades, el déu de l'infern, que li va oferir una recompnsa en forma de glòria eterna. 

Finalment, Hèrcules va morira causa d'un enverinament accidental, però els déus, reconeixent el seu coratge i les seves gestes, van immortalitzar-lo en el cel, on va ser transformat en la contel·lació d'Hèrcules.

Hèrcules lluitant contra el lleó de Nemea. Zurbarán Francisco de. 1634



Aya El Kelai
1r Batx

Comentaris

Martina Pareras ha dit…
Molt bona entrada Aya! Com has dit, un dels treballs més famosos era el del lleó de Nemea. Aquest treball reflecteix molt bé el valor de la perseverança, perquè Hèrcules no es va rendir després de no poder matar al lleó en el seu primer intent, sinó que va buscar una altra manera per aconseguir el seu objectiu. Ja que, al principi, Hèrcules, va intentar matar-lo disparant-li fletxes però aquestes rebotaven sense fer mal a l'animal. Així que finalment es va veure obligat a estrangular-lo amb les seves pròpies mans.
Jana Bosch ha dit…
Molt bona entrada! Justament Hèrcules va ser objectiu d'Hera des del seu naixement, ja que es volia venjar de la infidelitat de Zeus. I durant el transcurs de la seva vida Hera va intentar en múltiples situacions matar a Hèrcules.

Que interessant Aya! Tal com dius, una de les gestes més destacades d'Hèrcules va ser derrotar la Hydra de Lerna. En aquesta tasca, Hèrcules no només va necessitar força, sinó també enginy. Quan va veure que cada cap que tallava sortia un de nou, va improvisar un pla utilitzant una espasa de foc per evitar que creixessin més caps. Així, va demostrar la seva capacitat per afrontar els obstacles amb intel·ligència, a més de força física. Aquesta capacitat d'adaptar-se és clau per entendre la grandesa de les seves gestes. Bona feina!
Bruna Safont ha dit…
Bona entrada! A Hèrcules li van posar els diferents treballs pensant que no podria acabar-los, a mesura que els anava superant li intentaven posar treballs més difícils fins que els va aconseguir acabar tots.
Núria Marimon ha dit…
Molt bona entrada Aya! M'ha semblat un tema molt interessant. Els dotze treballs d’Hèrcules no només simbolitzen força i valentia, sinó també el triomf de la civilització sobre el caos, ja que moltes de les seves tasques impliquen domesticar forces salvatges o imposar ordre. A part, Hèrcules reflecteix el model d’heroi amb virtuts i defectes humans, fent-lo una figura propera i atemporal.
Sergio Mansergas ha dit…
Molt Bona entrada Jana! Es un tema interesantíssim, t’arribaria a dir que és una de les victorias mies importants d’Hercules. I mira que ja deien que el objectiu d’Hercules era Hera desde el primer moment. Bon treball!
Alba Gabasa ha dit…
Bona entrada, els dotze treballs d'Hèrcules són un reflex fascinant de com la mitologia grega combinava força física i saviesa per aconseguir passar i superar obstacles que semblen insuperables. Personalment, trobo que el treball de robar les pomes d'or de les Hespèrides és bastant simbòlic, ja que mostra no nomes la seva força, sinó que també la capacitat de col·laborar. Felicitats per l'entrada!
Aina Cruz ha dit…
Molt bona entrada! Has explicat de manera clara i captivadora les gestes d’Hèrcules i el context que envolta la seva llegenda. La seva història, plena de desafiaments gairebé impossibles, reflecteix perfectament els valors de la mitologia grega, com la força, la valentia i la redempció. El detall del lleó de Namea m’ha semblat especialment interessant, ja que simbolitza com Hèrcules convertia les seves proves en símbols de poder.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCRIPTURA GREGA