LA MITOLOGIA GREGA EN ELS VIDEOJOCS II

Tal hi com vam veure en l'entrada anterior, la mitologia grega també està present en el món dels vídeojocs. Per això, vaig decidir fer-ne una segona part amb jocs, alguns, no tan coneguts. 

Saint Seiya: Sanctuary Battle, és un joc basat en el manga (que també compta amb anime) de Saint Seiya o Cavallers del Zodíac. És un joc de lluita on els 12 cavallers del zodíac s'han d'enfrontar a diferents cavallers per rescatar a Saori, que és Atena reencarnada. Aquest joc és centra, principalment, en la història del manga. Tot hi que no transcorre durant l'època medieval sí que apareixen déus, com: Afrodita, Atena, Posidó i Hades. 

Seiya de Pegàs lluitant

Spartan, és un altre videojoc inspirat lleugerament amb la mitologia grega. Tracta d'un soldat d'Esparta que ha de lluitar contra els romans que intenten envair Grècia Però, no només lluitarà contra romans sinó que, també lluitarà contra criatures mitològiques com el minotaure, Hidra, Medusa... També faran aparició personatges com: Leònides, Electra i Pòl·lux. Al final del joc es revela que tota aquesta guerra és culpa els déus de l'Olimp, principalment d'Ares.


La batalla contra Hidra

Age of Mythology, aquest vídeojoc ens deixa triar amb quina civilització volem jugar: grega, egípcia, xina, nòrdica... Es basa en crear la nostre pròpia ciutat i adorar els déus de la cultura que hagem escollit, al inici de la partida podem triar entre Zeus, Hades i Posidó per demanar-els-hi un favor que proporciona bonificacions a la civilització i poders divins. Per adorar un déu es feia a través de altars i ofrenes, tal hi com feien els grecs, si al déu li agradava la ofrena o altar et proporcionava un favor. També apareixien déus com: Atena, Hefest, Ares... que són classificats com a déus menors que ens ajudaran a anar d'una època a la següent proporcionant-nos poders divins. 

Portada de Age of  Mythology on podem veure Poseidó entre altres divinitats d'altres cultures

Battle of Olympus, és més semblant a les tragèdies greges. Orfeu salva a la seva estimada del Tàrtar on l'havia tancada Hades. És el mite d'Orfeu i Eurídice: Orfeu era un músic que estava enamorat de la nimfa, Eurídice. Ella mor al ser mossegada per una serp i és enviada a l'Inframón. Orfeu Baixa a salvar-la i aconsegueix un pacte pacífic amb Hades, la deixarà marxar si Orfeu no la mira fins que no hagin sortit del tot a l'exterior. Al sortir, Orfeu es gira a mirar a Eurídice pensant que ella ja era fora, però, la jove, encara tenia el peu a dins de l'Inframón i, per tant, havia incomplet el pacte fent tornar a la nimfa. 
El joc presenta unes petites variacions, l'estimada es diu Helena, com una famosa reina grega. I, quan ella mor, Atena li dona la missió d'anar a buscar tres nimfes que el duran fins on es troba Hades per poder-lo derrotar. Al llarg de la historia Orfeu lluitarà contra: arpíes, minotaures, el cèrber… Però, totes aquestes penúries es veuen compensades per el final feliç on Orfeu i Helena poden viure junts. 

Escena final d'Helena i Orfeu junts

Titan Quest, és un joc de rol d'acció on el personatge principal és un heroi (pots triar els seu gènere i nom) que lluita contra diferents criatures mitològiques: minotaures harpies, centaures, sàtirs… a mesura que voltes les ciutats de Grècia, Egipte i la Ruta de la Seda (hi ha un vídeo al final que explica que és). La història principal es basa en un món on els déus han abandonat tota comunicació amb els humans i les criatures mitològiques comencen a envair la Terra. Més tard, es descobreix que el tità Telkine ha tallat la comunicació entre déus i humana, serà el nostre heroi qui haurà de recuperar aquesta comunicació i derrotar a totes les criatures i titans que volen envair la Terra. 

L'heroi en combat amb uns sàtirs
 La Ruta de la Seda: 


Íngrid Tornamira 
1r Batx

Comentaris

Carla Erra ha dit…
Pel que he vist molts jocs d'aventures tenen una relació amb la mitologia. És interessant ensenyar-ho d'aquesta manera, ja que ho pot no semblar, però s'aprèn més del que sembla. Bona feina!
Maria Vasileva ha dit…
M'encanta la teva entrada, em sembla súper original i divertida. La veritat no sabia que hi haguessin tants videojocs relacionats amb la mitologia. És curiós veure com llegendes i històries de fa un munt d'anys, encara les podem trobar avui en dia a llocs tant innovadors, com serien els videojocs. Felicitats!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES