6 de desembre del 2019

LA FERÀLIA

Era una festa romana celebrada el 21 de Febrer, just després de la Parentalia, i era una festivitat dedicada als morts. S'oferia un menjar per als morts, no a la seva família. La Feràlia es realitzava perquè els vius demostressin als morts els seus respectes. Es creia que durant aquest temps els morts o esperits caminaven per la Terra, sobretot aquells qui no tenien família. Aquesta festa es celebrava al aire lliure, amb el cap tapat (com mostra la imatge més endavant) i amb la mà dreta al terra. En els rituals que es feien a l'altar s'utilitzava la mà Esquerra i s'hi posava un vas de ceràmica esquerdat o en trencat en petites parts. L'altar normalment eren pedres apilades a prop d'un encreuament de camins. Així es com es tapaven el cap:


 Augusta Emèrita

També es celebrava durant el Febrer ja que es era el més de la purificació: els romans netejaven les cases i col·locaven rams de llorer sobre la porta, com fem nosaltres el diumenge de Rams, i s'escampava aigua pura del riu juntament amb la Mola Salsa.




Mola Salsa

Aquesta purificació també comptava amb l'abstinència, els banys, el dejuni... I el més important, la reconciliació amb tu mateix i la teva família i éssers estimats. 
És una festa de la qual se'n té molt poca informació però, tot hi això, és una festivitat molt interessant.

Íngrid Tornamira
1r Batx

2 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

És curiós pensar que aquestes tradicions que tenim avui en dia no són especialment úniques, és a dir, a l'Antiga Roma ja se celebraven de semblants. En aquest cas em sembla molt interessant la comparació entre la Feràlia i el nostre diumenge de Rams, ja que tot i ser dos cultures diferents tant en època com en espai, compartim trets tradicionals.
Bona feina!

Anònim ha dit...

És interessant i curiós, veure les relacions entre les nostres festes i les de l'Antiga Roma. Es veu més el fet que nosaltres som l'evolució de la seva cultura.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts