9 de desembre del 2019

LA CIUTAT GREGA

La ciutat grega, els grecs solien viure en ciutats petites, ja que deien que era una forma més directa de governar i de comunicar-se amb els governants. Per formar una ciutat ells consideraven fonamental lo següent:
  • Un nombre convenient d'habitants.
  • Un lloc de difícil accés per els enemics.
  • Bon refugi als camperols dels voltants.
  • Que la ciutat estigues a prop del mar.
  • Que la ciutat estigués emmurallada i tinguessin aigua potable a dintre la ciutat.
A l'hora de construir la ciutat sempre buscarien la part més alta, on construirien una zona sagrada, anomenada acròpolis. Llavors una zona on hi hauria l'activitat política, comercial i social, anomenada àgora. I per últim una zona on hi haurien tots els habitatges. 


Acròpolis d'Atenes 



Ciutats més importants de Grècia:

Atenes:  
Atenes deu el seu nom a la deessa Atenes. Atenes és la capital de Grècia.
Segons la mitologia, Cècrops va ser el primer rei de la regió Àtica i al qual s'atribueixen la fundació d'Atenes. Cap al segle X a.C. els habitants es van agrupar en dotze ciutats i des del principi Atenes va estar per sobre de les altres polis. En aquesta ciutat hi van viure molt filòsofs, artistes i escriptors. Els llocs més importants d'aquesta ciutat són el Partenó i l'Acròpolis. Va ser una de les més poderoses polis. Va haver-hi una guerra entre Atenes (una democràcia) i Esparta (una oligarquia), (entre el 431.404 a.C.) i va guanyar Esparta. 


Ciutat d'Atenes, Grècia


Salònica: 
Salònica ciutat de Grècia, és la segona ciutat més famosa de Grècia després d'Atenes. També es coneguda com: Tessalònica. És la capital de la regió de Macedònia Central. Un dels símbols més importants d'aquesta ciutat es la Torre Blanca, va ser construït al segle XV (però alguns historiadors diuen que va ser al segle XVI) pel Sultan Murad II. Aquesta era una presó i fortalesa. 
Les muralles d'aquesta ciutat van ser destruïdes al 1866. 

Ciutat Salónica, Grècia
Patres: 
Patres és la tercera ciutat més important de Grècia. Era la capital de l'antiga prefectura d'Acaia (ho va ser fins al 2011), aquesta ciutat esta situada a la costa nord del Peloponès. Sempre ha set una ciutat molt rica gràcies al mar. Aquesta ciutat està dividida en dues parts: La ciutat alta i la ciutat baixa. És una ciutat amb molta historia, ja que a la ciutat alta hi podem trobar molts edificis històrics, com per exemple: la fortalesa, l'amfiteatre, el castell en ruïnes (de mitjans dels segle VI dC.) amb uns preciosos jardins. I a la ciutat baixa també podem trobar altres edificis històrics, com: La cort de la Justícia, el teatre d'Apol·lo o l'ajuntament. 
Però Patres també compta amb una gran vida cultural. Així ho exemplifiquen, per exemple amb el seu famós Carnaval. 

Ciutat Patres, Grècia

Judit Contreras
1r Batx

3 comentaris:

Meryem Merimi ha dit...

M'ha semblat una entrada molt interessant! Deixa'm afegir que pel què fa les ciutats romanes van ser més evolucionades que les ciutats gregues ja que van afegir l'arc de mig punt, la volta de canó i la cúpula (que els han heretat dels etruscs).

Ingrid Tornamira ha dit...

Molt bona entrada! Em sembla realment interessant com eren les ciutats dels grecs, trobo molt intel·ligent que fessin les ciutats petites i no gran metròpolis com fem actualment. Però m'ha sorgit un dubte, quina era la raó per la qual buscaven el lloc més elevat per construir-hi l'acròpolis?

Judit Contreras ha dit...

Hola Íngrid, responent a la teva pregunta els grecs buscaven la part més alta per construït l'acròpolis, ja que l'acròpolis era un lloc sagrat i mentre més amunt millor, ja que ells consideraven que estaven més a prop dels déus.
Espero que et serveixi per respondre al teu dubte, gràcies!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts