MITOLOGIA A LES CANÇONS DE KPOP 2

Com ja vaig dir, la mitologia grecoromana està present en moltes de les sèries, pel·lícules, llibres, videojocs... que consumim actualment. I no és estrany, que aquests mites s'hagin escampat per tot el món a través de les xarxes socials i tot internet. Per aquesta raó, han arribat a Corea. Desenvolupant a que moltes cançons de Kpop estiguin inspirades en aquests mites. 

GUGUDAN - ACT.2 NARCISSUS
Com l'altra vegada, comencem amb el mite de Narcís. En aquest cas, Gugudan, agafa el mite per l'àlbum "Act.2 Narcissus" el qual té un toc més humorístic del propi mite. Les noies mostren diferents versions de narcisisme: la Hana està en un habitació de miralls on es contempla a ella mateixa, la Hyeyeon és fa un retrat en pintura, la Mina té l'habitació plena de fotos d'ella i la Mimi es dedica fer fotocòpies de la seva cara. Tot hi així, la lletra de la cançó ens parla de l'autoestima i de tenir confiança en nosaltres mateixos. 




Les escenes del MV anteriorment mencionades


SUNMI - SIREN

Sunmi per la seu nou àlbum agafa la figura mitològica de les sirenes. Les escull degut que són criatures que encanten els homes amb la seva bellesa i cançons. La cantant, amb un MV inspirat en el mar, apareix vestida com una sirena. Però, no les sirenes meitat dones meitat ocells sinó les que apareixen desprès d'Ulisses, les que tenen cua de peix per culpa d'haver-se afogat. A part d'això, la lletra diu: "Tu saps que et faré mal/ El bell jo de les teves fantasies no existeix".


Sunmi amb el vestit que simula la cua d'una sirena


A-JAX

El grup A-JAX prové del famós guerrer grec, cosí d'Aquil·les, anomenat Ajax. Era conegut per la seva enorme estatura i força, al igual que per el seu coratge i intel·ligència durant la guerra. A-JAX en el seu debut "One 4 U" li donen un fos com si es tractés d'un temple grec


A-JAX en la portada de la cançó "One 4 U"


B.I.G - APHRODITE

"Aphrodite" és una de les cançons que treu B.I.G a la llum durant l'any 2016. Aquesta ens parla d'una noia que als ulls dels joves és perfecte, la reencarnació d'Afrodita, la deessa del amor, la passió i la bellesa. Fan una explicació idíl·lica de la noia que els hi agrada, i per això, utilitzen a Afrodita en la seva cançó. 



Portada de la cançó "Aphrodite" amb els integrants de B.I.G

BTS - ÍCAR
En la cançó "Blood Sweat & Tears"  trobem al llarg del MV diferents referències tan a l'art Grec com a l'Itàlia. Però hi ha un mite en particular al qual se li fan varies referències, el mite d'Ícar. En una escena ens trobem en Jungkook en un columpi davant del quadre "El lament d'Ícar" de Herbert James Draper.


"El lament d'Ícar" de Herbert James Draper a l'esquerra, escena del MV a la dreta


En una altre escena veiem en Taehyung saltant d'un balcó davant el quadre de Pieter Bruegel anomenat "Paisatge amb la caiguda d'Ícar". 


Paisatge amb la caiguda d'Ícar de Pieter Bruegel a l'esquerra, escena del MV a la dreta a baix


Sense anar més lluny la lletra de la cançó també fa referència aquest mite. El mite diu: "Per escapar del laberint Dèdal construeix unes ales amb plomes i mel, un parell l'entrega a Ícar i li diu que no voli ni molt avall ni molt aprop del sol. Ícar comença a volar i sense fer cas al consell del pare, vola molt proper al sol provocant que les ales es destrueixin i acabi caient al mar i afogant-se."
Utilitzen el mite com una metàfora per un amor que saben que els hi traurà tot però tot hi això encara volen fer realitat aquest amor. 

BTS amb la roba del MV

Íngrid Tornamira
1r Batx

Comentaris

Evelyn Gilberte ha dit…
Especialment Sunmi amb la cançó de Siren i BTS amb la de Blood sweat & tears són les que més m'agraden de les mencionades. El que no sabia i no m'havia fixat mai és que quan en Tae es tira del balcó fa referència a Ícar, però sí que m'havia fixat en el principi de l'MV quan en Jin s'atura a contemplar el quadre de l'Apocalipsis quan els àngels s'enfronten als àngels caiguts i a les criatures de les tenebres. Però trobo a faltar la cançó de VIXX anomenada Kratos, Zelos i Hades, però és impossible posar-les totes en tan sols una entrada.
Molt interessant i molt bona feina!
Ingrid Tornamira ha dit…
Responent al teu comentari, a VIXX els he mencionat en la primera part que vaig fer de les cançons de Kpop, ja que són molt mítiques les cançons i em va semblar millor posar-les a la primera part.
Sara Torres Pedret ha dit…
M'ha agradat la teva entrada, perquè podem
veure que fins i tot la mitologia del
Mediterràni traspasa fronteres. Els grups
i artistes asiàtics agafen com a referents
de les seves cançons històries mítiques per
produïr èxits.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES