ELS JOCS DE LA FAM I LA INFLUÈNCIA ROMANA I MITOLÒGICA (II)

Seguint amb la influència que va tenir la cultura romana i grega dins d'aquesta trilogia literària, ens trobem amb:
  •  La Cornucòpia
La Cornucòpia, traduït literalment "corn de l'abundància", ve de la tradició de la taula del dia d'acció de Gràcies, provenint de la mitologia grega. El corn, originalment, ve de la cabra que l'infant Zeus va usar per beure. A la història de la infància de Zeus, es diu que va ser enviat a una cova per protegir-se del seu pare, Cronos, que se'l volia menjar. A alguna versió es diu que va ser cuidat per una cabra, Amaltea, que a vegades apareixia una nimfa amb el mateix nom que l'alimentava de la llet de la cabra. Per ocultar els plors de l'infant, Amaltea va demanar als Curetes que anessin a la cova i fessin molt soroll, aconseguint amagar aquest del pare que el buscava.

                                              Feedinf child jupiter Nicolas Poussin

Pels Jocs de la Fam, doncs, la Cornucòpia és una gran caverna que representa l'ideal de la cornucòpia conegut durant l'època d'acció de Gràcies. Aquesta proveeix tot el que els tributs necessiten per guanyar, o almenys per sobreviure als jocs. Això també dona un toc interessant als jocs, ja que tot el que passa hi influeix la tria dels objectes que estan dins la Cornucòpia. A la boca d'aquesta cova hi ha menjar i armes, i està al centre del lloc on es fa l'inici de les proves.


Cornucòpia dels Jocs de la Fam
  • El lideratge
Zeus és el fill de Cronos i el déu més poderós de tots els déus; germà de Posidó, Hades i la deessa Hera, la seva dona. Com a déu del cel, el llamp és la seva arma més potent. Aquest respon a la crida que es va fer de la batalla dels grecs a la Guerra de Troia, per la qual cosa van honrar a Aquil·les. 
A través de la Ilíada, actua com a supervisor: assegura que hi van han esdeveniments perduts, com la mort de Hèctor i evita que Troia caigui a les mans d'Aquil·les. Fins i tot permet que el seu propi fill mortal es mori de manera que el destí no es faci realitat. 
En lloc de juga amb els humans, Zeus hauria de mantenir-se fora de la situació o prendre el control de tot i fer-los parar.

El president Snow obliga a tots els districtes a enviar dos tributs cada any per lluitar als Jocs de la Fam. Bàsicament, està matant a nens innocents, i en prou feina cuida i alimenta els districtes cada any. Aquest president hauria de mantenir l'ordre de Panem, i en realitat el nombre de morts i de la manera que està governant la nació no li importa.
President Snow, dels Jocs de la Fam
  • Panem/Roma
L'Imperi Romà tenien incorporats una barreja de persones de diferents ètnies, ja que gran part del món formava part de l'imperi, i això va portar a que un dels objectiu dels déus dels territoris romans fos conservar tots els rituals religiosos.

En aquesta trilogia de llibres, el país de Panem que és governat pel capitoli, es forma de 12 districtes els quals cada un té una indústria diferent. Hi viuen famílies sota rígides lleis, amb por cap a els governants i els guàrdies que imposen les lleis a la força.
  • Katniss i Artèmis
Als Jocs de la Fam, Katniss (la protagonista) és una arquera que caça per donar menjar a la seva família. És independent i té una actitud forta, no vol casar-se o tenir fills. Salta les balles que separen el districte 12 del bosc per caçar, que és on s'hi troba més a gust. 
Àrtemis és la deessa de la caça, els boscos i els animals salvatges, i no vol casar-se amb cap home. És una deessa independent, que depèn d'ella mateixa per seguir endavant. També és coneguda per ser la protectora dels nens.
Katniss va oferir-se voluntària per protegir la infància de la seva germana, i a més, durant els jocs protegeix a una la Rue, una nena d'uns 12 anys. 

Katniss a la pel·lícula dels Jocs de la Fam
Estàtua de la deessa Artèmis
Alba Riera
2n batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

LES CIUTATS ROMANES