EL RAPTE D'EUROPA

Europa, filla del rei Agenor, estava un dia a la platja amb les seves amigues. Aquesta va ser vista per Zeus i ell es va sentir atret ràpidament per la bellesa de la jove. Per tal d'acostar-se cap a la jove sense provocar cap mena de sospita, es va autotransformar en un bou blanc i resplendent: d'aquesta manera, Zeus es va aproximar cap a la jove i va seure als seus peus.
Al principi, Europa va tenir por de l'animal que tenia als seus peus, però a poc a poc va anar agafant confiança i el va acaronar amb les seves belles i suaus mans. Va ser tan gran la confiança que li va agafar, que fins i tot se'n va pujar sobre l'esquena de l'animal, i aquest va aprofitar l'ocasió: es va aixecar i va dirigir-se cap al mar, emportant-se així, a la jove que estava sobre la seva esquena agafant-se de les seves banyes. 


El rapte d'Europa, Erasmus Quellinus 1638 
A través del mar, van arribar fins a l'illa Creta, on allà, el deu i la mortal es van unir sota l'ombra d'un arbre. D'aquest amor, van néixer tres fills: Minos, Sarpedó i Ramantis. Per altra banda, Europa va rebre tres obsequis: Talo (un vigilant de les costes de l'illa de Creta), un gos que no deixava escapar a cap pres/a i finalment, un porc senglar. 
Més tard, Zeus va casar a Europa amb Asterió, rei de Creta, i aquest va adoptar els fills de Zeus i Europa per no tenir uns propis.
Finalment, la transformació de Zeus, és a dir el bou, va passar a ser una constel·lació i es va convertir en el signe del Zodíac. 
En el següent vídeo, podeu veure el Rapte d'Europa amb més detall:


Meryem Merimi
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

CIVILITZACIÓ MINOICA

COM VESTIEN ELS ROMANS?