POSIDÓ

Posidó (Neptú en llatí) era el déu del mar, dels llacs i dels terratrèmols i protector dels navegants, tot i que podia causar tempestes i naufragis. Vivia en un palau ple de corals i gemmes, i del seu caràcter depenia l'estat del mar.


Posidó, Ventura Rodríguez

Va ser el primer fill de Cronos i Rea, i en néixer va ser devorat pel seu pare, per tal que cap dels seus fills el destronessin, com ell mateix havia fet. Seguit d'ell també van ser engolits els seus germans Hades, Hèstia, Hera i Demèter. Rea va aconseguir salvar a Zeus, el seu últim fill, embolicant una pedra com si fos un nadó i fent creure a Cronos que s'estava menjant el seu fill. 


Cronos devorant Posidó

Era representat com un home fort i barbut, amb un trident a la mà que podia fer tremolar la terra i estava acompanyat de dofins i peixos. Tot i que va tenir moltes relacions amoroses, es va casar amb Amfítrite, el fill més conegut que van tenir va ser Tritó. 


Tapís d'Amfitríte i Posidó, Museu de Belles Arts de València

Quan va ser adult, Posidó es va unir al seu germà Zeus en la lluita contra Cronos i els titans, on van sortir guanyadors. Després d'aquest fet Zeus, Hades i Posidó es van repartir el govern de la Terra. Zeus va escollir el mar, Hades l'inframón i Posidó el mar i els oceans.

David Raurell
4t ESO

Comentaris

Bruna Villegas ha dit…
Deixa'm afegir que Posidó va lluitar contra Atena per aconseguir la ciutat d'Atenes. La "lluita" consistia en fer-lis un regal als atenencs, Atena els regalà una olivera i Posidó un riu. La guanyadora va acabar essent Atena, ja que el riu de Posidó era d'aigua salada i això no els va agradar als ciutadans. Bona entrada!
Anna Martí ha dit…

M'ha agradat molt l'entrada i és molt interessant, però jo encara afegiria que els atributs de Neptú són el Trident i el cavall aquàtic.
Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant.
Com molt bé ja has dit a la teva entrada, Posidó es va casar amb Amfítrite i un dels fil que van tenir va ser Tritó, però a part d'aquest també va tenir molts altres fills, alguns amb Amfítrite i altres amb mares diferents.
Alguns dels noms dels fills de Posidó són, entre altres, Bentecisime i Cimopolea,

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES