10 de juny de 2019

POSIDÓ

Posidó (Neptú en llatí) era el déu del mar, dels llacs i dels terratrèmols i protector dels navegants, tot i que podia causar tempestes i naufragis. Vivia en un palau ple de corals i gemmes, i del seu caràcter depenia l'estat del mar.


Posidó, Ventura Rodríguez

Va ser el primer fill de Cronos i Rea, i en néixer va ser devorat pel seu pare, per tal que cap dels seus fills el destronessin, com ell mateix havia fet. Seguit d'ell també van ser engolits els seus germans Hades, Hèstia, Hera i Demèter. Rea va aconseguir salvar a Zeus, el seu últim fill, embolicant una pedra com si fos un nadó i fent creure a Cronos que s'estava menjant el seu fill. 


Cronos devorant Posidó

Era representat com un home fort i barbut, amb un trident a la mà que podia fer tremolar la terra i estava acompanyat de dofins i peixos. Tot i que va tenir moltes relacions amoroses, es va casar amb Amfítrite, el fill més conegut que van tenir va ser Tritó. 


Tapís d'Amfitríte i Posidó, Museu de Belles Arts de València

Quan va ser adult, Posidó es va unir al seu germà Zeus en la lluita contra Cronos i els titans, on van sortir guanyadors. Després d'aquest fet Zeus, Hades i Posidó es van repartir el govern de la Terra. Zeus va escollir el mar, Hades l'inframón i Posidó el mar i els oceans.

David Raurell
4t ESO