INFLUÈNCIA DE LA CULTURA GREGA A L'ACTUALITAT

Els grecs van desenvolupar una cultura extraordinària que encara segueix present en les nostres vides. Són considerats els pares de la "ciència i la filosofia" ja que van aportar un gran coneixement en diferents branques del saber. Van intentar constantment donar explicacions lògiques amb fonaments en comptes de utilitzar en algun ésser superior o per mig de la teologia.



En tots els nostres models de pensar, ensenyar, moral, governar existeixen petjades de grans pensadors grecs que foren els principis dels estudis de ciències naturals, arts naturals, etc. Tots aquests exemples de petjades han estat preses per la nostra cultura i societat ja que són el fonament de tota la història en que es desenvolupa la humanitat.


A continuació us diré l'aportació de la cultura grega a l'actualitat:

  • Democràcia: Els grecs van crear la primera democràcia del món. Atenes va començar amb una monarquia i després va avançar a la oligarquia i fins que finalment va arribar a la democràcia. El govern va constituir més de 6.000 membres de la assemblea (tots eren homes adults). El número de vots necessari per aprovar una llei era de 6.000 vots. Avui dia encara utilitzem la democràcia però en comptes d'utilitzar una democràcia directa, utilitzem una democràcia representativa, on els ciutadans voten democràticament sobre qui ha de prendre les decisions en el país.
    L'escola d'Atenes, Rafael Sanzio
  • L'abecedari: Els grecs foren la primera civilització en utilitzar una abecedari. L'abecedari es va desenvolupar després de "edat fosca", quan els grecs varen deixar d'utilitzar el seu llenguatge escrit anterior. Tenia 24 lletres. Avui dia encara hi ha moltes lletres del nostres abecedari que s'originen  de l'abecedari grec, com les lletres A, B, E i O.
                                                                   Abecedari grec
  • Les matemàtiques: Els antics grecs van sobresortir en matemàtiques, especialment en la geometria. Alguns famosos matemàtics grecs són Pitàgores, Arquimedes, Euclides i Aristòtil. Un exemple d'una teoria seria el Teorema de Pitàgores, va ser desenvolupat per Pitàgores.  Altres èxits matemàtics famosos per matemàtics grecs serien el càlcul exacte de "pi" per Arquímedes i la prova de que tots els angles rectes són iguals per Euclides.
                                                             Teorema de Pitàgores
  • La ciència: Amés de ser el lloc de naixement de molts grans matemàtics Grècia va ser també la patri de molts científics famosos. Alguns científics inclouen a Eratòstenes qui va calcular la circumferència de la terra i va ser pagat per menys de l'1% i Aristòcrata qui va teoritzar que la terra girava al voltant del sol en comptes del contrari. Científics grecs més famosos inclouen a Arquimedes qui va ser capaç d'explicar palanques i politges, i un altre va ser Hiparco que va crear un sistema per explicar com tots els planetes i les estrelles es mouen. 
  • L'arquitectura: Encara utilitzem una arquitectura d'estil grec. Un tipus d'arquitectura grega que s'utilitza avui dia serien els pilars. A Grècia uns edificis que s'utilitzaven pilars eren els temples, com el Partenó que es troba a Atenes. Els pilars ara també s'utilitzen en molts edificis públics, com esglésies i biblioteques. 
  • La mitologia: Avui dia molts de nosaltres encara llegim mites grecs. Alguns famosos inclouen els contes de filòsofs grecs. Els grecs sovint utilitzaven aquests mites per explicar les coses però ara llegim sobre tot els mites grecs per assabentar-nos. Molts mites s'han utilitzat per escriure novel·les i pel·lícules inspirades en ells. Algunes adaptacions conegudes dels mites grecs són Disney: Hèracles i la novel·la, Percy Jackson i els déus de l'Olimp. 
Fernanda Paredes
1r Batx 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES