PERCY JACKSON I ELS HEROIS DE L'OLIMP (III)

Semblava que amb dues sagues senceres sobre mitologia grecorromana Rick Riordan en tindria prou, però no. Va decidir fer una última trilogia, les Proves d'Apol·lo, que està inclosa dins de Percy Jackson i els Herois de l'Olimp. Aquí us ho explico una mica:

ARGUMENT
Tota la trilogia és conseqüència del llibre anterior, l'últim dels Herois de l'Olimp. Apol·lo, per raons que no desvelarem (sinó seria spoiler), és castigat per Zeus a viure com si fos un mortal. Ara, la deitat ha de sobreviure al món modern fins que trobi la manera de recuperar els seus poders. Al món mortal es troba una semideessa filla de Demèter, Meg McCaffrey. Junts van al Campament Mestís, un lloc segur per a semidéus (i déus convertits en mortals, suposo) i allà Apol·lo descobreix que la majoria d'oracles han deixat de funcionar. Ell i la Meg s'embarquen a l'aventura de voler ajudar els oracles de Grècia, de manera que Apol·lo pugui recuperar la seva immortalitat i els seus poders.

Primer llibre de la trilogia
ELS ORACLES
El primer llibre ens parla de un oracle en concret, el de Dodona, així que aprofitaré per explicar-ne uns quants més. Un oracle (del llatí Oraculum, de orare, "parlar"), segons la mitologia grega, és un missatge diví transmès i interpretat per un santuari. Hi havien diversos oracles famosos:
  • L'Oracle de Delfos: Va ser un santuari dedicat a la serp Pitó, prop de la ciutat de Delfos, on es consultava la divinitat sobre temes diversos i s'obtenien les seves respostes i prediccions, de gran reputació. Va influir molt en la col·lonització de la Magna Grècia. Arribà a ser el centre religiós del món hel·lènic. Estava dedicat al déu Apol·lo. Moltes tragèdies gregues mencionen l'oracle de Delfos, per exemple, Èdip, rei, un home massa decidit a trobar la veritat. Si voleu saber la seva història, aneu a veure l'entrada de la meva companya Varnpreet Kaur.
  • L'Oracle de Dodona: Era un oracle de Zeus a Dodona a l'Epir, que feia la revelació per mitjà de sorolls del vent. És l'oracle més antic construït a Grècia. Al servi d'aquest lloc hi havia els "seles", sacerdots que dormien al sòl, per estar en contacte amb el terra. Estava consagrat a Zeus.
  • L'Oracle d'Epidaure: Estava situat a l'Argòlida, i estava consagrat a Asclepi, per tant era un oracle dedicat a la medicina. Era un tholos, una construcció circular, i un abaton, un pòrtic de dos plantes destinat al tractament i repòs dels malalts.
Aquí teniu un petit reportatge sobre l'Oracle de Delfos:


Maria Erra
1r Batx

Comentaris

Anònim ha dit…
Com a lectora de tots els llibres de Percy Jackson, em podries dir quin és la història que t'ha agradat més o t'ha fet gaudir més?
Bona entrada Maria!
Unknown ha dit…
Maria veig que aquests temes de la mitologia t'agraden molt i estas molt interessada, suposo que la mitologia et va agradar quan vas començar a llegir Percy Jackson.
Per cert tot això dels oracles no s'havia res i trobo que ha sigut una entrada molt interessant, encara que no m'agradi gaire la mitologia.
Unknown ha dit…
Ferran, com a lectora i amb una opinió cmpletament subjectiva, crec que la saga que m'ha agradat més ha estat la primera. És l'original, per dir-ne alguna cosa, i és on tots ens vam quedar enamorats dels protagonistes i les seves històries. Ara bé, crec que les altres dues també estan molt bé! ;)
Bruna Villegas ha dit…
Molt interessant! No sabia que una triologia com és la de Percy Jackson tenia una saga dedicada a la mitologia grega, trobo que té un argument molt original i curiós. Pel què fa als oracles, només havia sentit a parlar del de Delfos i gràcies a aquesta entrada n'he pogut saber dos més. Bona feina!
Alba Le Riera ha dit…
Com és de costum en el camp de la literatura, moltes històries s'inspiren en la mitologia grega, com ara Percy Jackson.
Una entrada molt interessant, ja que jo no n'havia sentit a parlar d'aquesta triologia. Bona feina!
Anònim ha dit…
Molt interessant, sempre m'has fascinat la manera en que Rick Riordan ens porta al món de la mitologia grega i romana. Com a lectora d'aquests llibres que sóc, deixem afegir que en aquesta tercera saga també hi té gran importància l'emperador Neró (ja que és el dolent i antagonsita de la saga), incloent així en la història els emperadors romans, i no només els deus i semideus.
Anònim ha dit…
Deixem afegir que, des de que es va publicar aquesta entrada (2018), s'ha publicat dos llibres més d'aquesta saga. D'aquesta manera aquesta tercera saga ha acabat tenint 5 llibres en total (al igual que les dues sagues anteriors).

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES