TUARA

Heu vist mai aquesta planta? Bonica, no? Doncs millor no tocar-la i si llegiu l'entrada sabreu perquè.


Es tracta de Tuara, Napes o com li volgueu dir. Potser us sonarà una mica més en castellà: "matalobos".

Es tracta d'una planta altament verinosa. Fins i tot tocar-la et pot produir dolors. S'explica que a l'època romana, uns pastors havien caçat uns ocells i sel's van voler menjar. Van clavar-los a la tija d'aquestes plantes per coure'ls i aleshores van morir enverinats.


També es deia que a partir d'aquí, els romans van començar a usar-lo com a verí per eliminar-se els enemics. S'explicava que aquesta planta havia aparegut de la saliva de Cèrber quan Heracles el va treure dels inferns.


Temps després, els indis el van començar a usar com a verí per les seves fletxes.

A que no semblava que una planta tan bonica poguès ocasionar tanta mort? Moltes vegades, són les coses boniques les que ens fan patir més.


Anahi Dominguez
1r batx

Comentaris

Anònim ha dit…
Buaaa... no hagués sapigut mai que una planta amb un especte físic maco que portes tants problemes. Van tenir una bona estretegia els indis d'utilitzar el verí de les seves plantes a les fletxes per aniquilar més homes. I també molt més abans a fer-lo servir els romans, que inteligents eren no ? M'ha agradat molt la última frase. Enhorabona!
Anònim ha dit…
Moltes coses booniques en aquest planeta són altamanet perilloses i nosaltres no ho sabem!.
Que interessant la entrada Anahi, sempre avia pensat que eren lliris d'aigua... sort que no els he tocat mai, sembla increible que casi tot el descobert tingui un referent clàssic al radera!
max ha dit…
molt interessant, ara quan vagi a passejar pel bosc ja sabré com no enverinar-me, a més trobo molt curiós que atribuissin aquestes plantes a la saliba del gos de tres caps que vigilava l'infern, soposo que per a aquells temps devia ser la explicacio més llògica i coherent, tot i que avui ens sembli un disparat. molt interessant, també, saber que els indis també van aproditar-la com a arma letal per caçar o matar els seus enemics.
Unknown ha dit…
Bona frase! No cxoneixia pas aquesta planta... A partir d'ara, no em fiaré de la bellesa de les coses. Gràcies per prevenir-nos-en!
Aina ha dit…
Quina pena que una flor tant maca sigui tant verinosa, la veritat és que donen ganes d'agafarla i olorarla, però crec que amb aquesta informació si la trobo no ho faré.
Adrià ha dit…
Realment és molt bonica i gràcies a aquest verí seguirà intacta i igual de bonica.

Bona entrada!
No m'imaginava que una planta tan bonica com aquesta puges arribar a ser tan perillosa.
Els indis tenien una bona manera de caçar.
Molt bona entrada.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES