ELS ROMANS TAMBÉ ES TENYIEN

Sembla increïble però és cert els seus tints es deien rutilandis capillis. Estaven fets de cendra i escorça d'arbre, les dones de l'antiga roma, els utilitzaven per rentar-se i tenyir-se els cabells de color ocre i brillants, els rutilandis capillis, eren sabons no massa durs, es fabricaven a Itàlia i tenien una gran importància, ja que en aquell temps la higiene personal era molt important.
Actualment aquest sabons han anat canviant i modificant tant que ara s'anomena "sabó de Glicerina".



rutilandis capillis

Gràcies a que el sabó de glicerina es va fer famós, més endavant al 1783 el químic Carl Wilhelm Scheele va descobrir el per que el cabell de les dones canviava de color al ser banyat amb aquesta pastilla, va descobrir que era degut al procés de fabricació que feien a l'antiga Roma, en comptes d'utilitzar olis per formar la Glicerina, utilitzaven grasses animals que intervenia en els àcids del sabó i modificava així el pigment del cabell, per això el decolorava i es tornava de color brillant i ocre.


Banys romans

Avui en dia el sabó de glicerina no es fabrica amb grasses animals si no amb olis vegetals, així que si voleu provar de decolorar-vos el cabell, amb glicerina no ho aconseguireu.

Sandra Solé
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES