3 de juny del 2011

HERACLES I LES POMES DEL JARDÍ XI

Com sabem, originalment van ser 10 els treballs asignats, però Euriseu n'hi va posar dos més. Per què? Doncs perquè la prova de la Hidra havia quedat invalidada perquè va ser Iolao el que va matar el monstre. L'altra prova que tampoc va comptar va ser la dels estables d'Augies, ja que el riu havia fet la feina.

Tot ha d' acabar-se algun dia i Heracles per fi està a punt d'acabar amb les proves imposades per ser perdonat per haver mort als seus fills. Aquest és l'onzè treball:

Així doncs, l'onzena prova consistia a robar pomes del jardí de Hespèrides.

Per poder trobar el lloc on era aquest jardí, Heracles primer va tenir que capturar al déu marí que canviava de forma, halios geron. Quan ho va saber, se n' hi va anar.



Va demanar a Atlas, que era un tità a qui Zeus havia condemnat a aguantar el món, que anés a buscar les pomes mentre ell aguantava una estona el món. El tità va accedir-hi, però en tornar li va dir a Heracles que ja aniria ell a portar-li les pomes a Euriseu (excusa per no seguir aguantant el món).




Hèrcules va semblar aceptar però li va demanar que a canvi agafés un segon el món, que es volia posar millor la capa sobre les espatlles. Quan Atlas va tornar a carregar el pes, Heracles va agafar les pomes i va fugir.

Una pregunta: No coneixeu cap altre mite on es mencioni una poma? (Un relacionat amb els orígens del cristianisme i l'altre amb quina dona era més bella). Doncs les pomes que s'hi mencionen són d'aquest jardí.


Podeu intentar respondre algunes d'aquestes qüestions.

Anahí Domínguez   
1r batx

3 comentaris:

Cristian Martinez ha dit...

Clar el mite d'Adam i Eva i el judici de Paris, no?, m'agrada't molt aquesta aventura.
Bona entrada!

elsa camins ha dit...

no coneixia aquest mita. M'agradat molt, és interasant.
Bona entrada!

Brian Vásquez ha dit...

es veritat, sona molt a Adam i Eva encara que les pomes no son les mateixes.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts