LA HIDRA, ELS CENTAURES, L'ESFINX

A cinema de clàssics, hem fet un treball sobre els éssers mitològics. 
El nostre treball tracta sobre tres éssers mitològics, que són:

  · Hidra: L'Hidra de Lerna és un monstre amb 5 o 10 caps, pot arribar a tenir 100 caps i alguns cops fins a  10.000 caps. Ella va viure durant uns anys al llac de Lerna. Sota  les  seves aigües hi havia una porta que conduïa a l'inframón. Els seus pares eren Tifó i Equidna.

L'Hidra és molt coneguda per la seva lluita contra Heracles. Heracles abans d'arribar el llac de Lerna va tapar-se la boca i el nas amb una tela per evitar l'alè verinós de l'Hidra. Heracles amb un falç li va tallar un cap però va veure que en tallar-li li sortien 2 de nous, així que Heracles va tenir una idea: la idea consistia en tallar el cap i cremar el coll perquè no poguessin sortir-ne més. Després de matar-lo, el va enterrar sota una pedra.

Decoració d'Heracles matant l'Hidra en un gerro 


   . Centaure: Els centaures vivien als boscos i muntanyes de la regió d'Arcàdia (Grècia). Eren fills d'Ixió i Nèfele. Els tres Centaures més coneguts són Quiró, Nessos i Felós. 


Els Centaures van lluitar contra Heracles, però van ser derrotats pels Làpites. Els Centaures eren bèsties amb la part superior humana, i el cos de cavall.

Escultura de Centaure lluitant contra un Làpit


   · Esfinx: L'Esfinx era filla d'Ortre i Quimera, i vivia prop de les muntanyes on l'havia enviada Hera com a càstig per una ofensa contra el matrimoni. 


L'Esfinx és coneguda pels seus enigmes, ja que es posava al mig d'un camí, i a tothom que passés li feia el mateix enigma, i qui no el responia bé, l'Esfinx se'l menjava. Fins que un dia va arribar Èdip, l'Esfinx li va dir el primer enigma: 


"Quin és l'ésser que camina amb quatre peus al matí, dos al migdia i tres al vespre, però que, contràriament a la majoria dels éssers viu, és més ràpid com menys peus utilitza en caminar"?, Èdip va contestar que era el ser humà, i era correcte. 

L'esfinx Es va enfadar i li va dir un altre enigma més: 

"Són dues germanes, una de les quals engendra l'altra i, al seu torn, és engendrada per la primera".  Èdip també la va encertar dient que era el dia i la nit. L'Esfinx es va enfadar tant que és va suicidar.
Pintura de l'Esfinx

      
Per a completar el treball hem fet un "prezi" sobre el nostre treball, allà trobareu informació sobre aquests éssers mitològics:







Esperem que us hagi agradat!


Joan Dordal
Marc Llavero
Cristian Martínez 

2n ESO

Comentaris

Janet Galvez ha dit…
Es molt interesant el treball que heu fet! Jo no sabia quasi bé res d'aquests éssers mitòlogics que heu fet. Molt bé!
elsa camins ha dit…
jo da l'idra i els centaures no en sabia gaire. Són bastant coriosos. Si que sabia la historia de l'esfinx però no sabia les causes de que estes a alla.
Bona entrada!
Gerard Bou ha dit…
Bona entrada i bon treball. El prezi esta bastant bé i entenedor. En general bastant bon treball.
Brian Vásquez ha dit…
jo pensava que l'esfinx nomes era egípcia, esta molt ben explicat.
Anònim ha dit…
La veritat és que heu fet un molt bon treball amb l'informació adequada, les fotos, estàn molt ben tretes ja que ens donen perfectament la imatge de cada èsser mitològic i ens ajuda a comprendre millor el text. També vau fer una molt bona exposició. El prezi no l'he pogut veure, però per el que vaig veure a clase també està molt bé. El Centaure ja el coneixia més i ja sabia més o menys la seva forma i el seu aspecte però me sorprés molt al veure l'Esfinx ja que és molt rara ja que com podem observar té cap de dona, unes ales com una àligua,i unes potes com un gat i una cua com de ratolí. La Hidre de Lerna no l'habia escoltat mai a més és molt rara ja que no sé com es pot aguantar al terra si no té potes i te un munt de caps amb un cos que s'enroscà. La veritat es que tots són molt diferents. Un treball molt original. Enhorabona!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES